InterviewsVoetbal in België

Het seizoen van: Lierse Kempenzonen

Hoe het met de toekomst van de fanatieke Lokeren supporters is gesteld, weet nog niemand. Een fusie, opnieuw beginnen. Allemaal opties. De supporters van Lierse Kempenzonen fuseerden met de amateurs van Kempenzonen. Zo verliep vorig seizoen hun eerste jaar.

Onderstaand artikel is geplaatst in juni 2019.

Na een dramatisch seizoen met Lierse in de Belgische tweede divisie, met een faillissement tot gevolg, was het voor ons in het tussenseizoen erg in het duister kijken. Al gauw kwamen er twee ‘nieuwe’ clubs opspelen. Beide met een eigen en uniek concept. Voor ons was de keuze snel gemaakt en wij kozen voor Lierse Kempenzonen. Wat ons vooral aan Lierse Kempenzonen wist te charmeren was de Kempische nuchterheid en de lokale verankering in combinatie met een ambitieus project.

Enkele weken na het faillissement moest de emotie plaats maken voor minstens één jaar in
amateurklasse. Vanaf de eerste momenten zijn we met een team van geëngageerde
jongeren gestart om de sfeer van weleer opnieuw op het Lisp te brengen. Op deze manier
werd Brigata Trenta geboren.

Onze eerste thuiswedstrijd ging het ons vooral om te laten zien wie wij waren, dé Lierse.
Want een club kan wel failliet gaan, de supporters zullen de passie en traditie voor altijd in
leven houden. Met een tifo van 10m x 50m zette we onze identiteit nog eens extra in de
kijker. Zo’n 3500 toeschouwers konden ons in het Lisp zien gelijkspelen tegen de kampioen
van het vorige seizoen, FC Knokke.

Onze eerste uitwedstrijd was meteen een Kempische onderonsje met ASV Geel. Meer dan 800 Lierenaars zakte af richting de Leunen in Geel. Uiteindelijk na wedstrijden als deze leek het verschil tussen tweede divisie en amateurklasse niet zo erg groot. Er was sfeer, bier en plezier; daar draait voetbal in eerste instantie om.

Enkele weken later stond het Kempisch streekduel met KSK Heist op het programma. Een kleine duizend supporters van geel en zwart trokken naar het veld in Heist dat gelegen is op slechts twintig minuten van het Lisp.

Op 3 november stond de wedstrijd tegen THES Sport op het programma. Een kleine club uit Tessenderlo die zowat het ganse seizoen de koppositie heeft bezet. Weeral een ideale reden om het vuurwerk nog eens buiten te nemen. Met 4500 toeschouwers was dit het hoogste toeschouwersaantal van het seizoen. Niet slecht voor een ‘amateurclub’ als je het ons vraagt. Helaas lijkt een stadion met capaciteit van 14.500 toeschouwers nog steeds vrij leeg met 4500 aanwezigen.

De wedstrijd tegen traditieclub RWDM was de ideale gelegenheid om nog eens een kleine tifo te organiseren. Dit zijn de wedstrijden waarvoor je naar het voetbal gaat kijken: intensiteit, passie en traditie rolde van de tribunes, zowel in het thuis- als het uitvak.

Vanaf de winterstop

Tijdens de winterstop volgende een heuse verademing. Even weg uit het amateurvoetbal een er volgde een vriendschappelijke wedstrijd tegen Roda JC. Voor ons een groot plezier om opnieuw in een stadion te spelen.

Met Aalst kwam in de terugronde van de competitie nog eens een traditieclub over de vloer op het Lisp. In tegenstelling tot andere clubs die 20 bezoekende fans meebrengen is het jammer dat een club als deze degradeert naar het tweede amateurniveau.

Dé uitwedstrijd van de heenronde was zonder twijfel Deinze. 700 Lierenaars trokken naar Deinze om onze club naar de overwinning te schreeuwen. Helaas zonder succes, de kwaliteit van het voetbal is nu eenmaal niet altijd in verhouding met wat de fans presteren.

Lierse in de play-offs

Na een seizoen met ups en downs werd alsnog de eindronde behaald. Ondanks een grote achterstand in punten werd er van de eerste tot de laatste wedstrijd vol voor gegaan. Op speeldag 1 troffen we Deinze op het Lisp. Meteen een kaskraker voor promotie naar het profvoetbal. De wedstrijd eindigde met een overwinning voor onze Pallieters.

Een week later volgde alweer een volgende duel tegen Virton. Een eindeloze busrit naar het uiterste zuiden van het land. Zo’n 400 tickets werden voorbehouden voor de Lierenaars en werden alle 400 uitverkocht.

Helaas viel de voorlaatste wedstrijd van de play-offs het verdikt voor ons. Nog een jaartje amateurklasse nadat Virton kampioen speelde op het Lisp.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %