Fotoreportages

Een seizoen met Fortuna Sittard

Fortuna Sittard beleeft aanstaande vrijdag de apotheose van een ongekend succesvol seizoen. Jarenlang bivakkeerde de club onderin de Eerste Divisie, en balanceerde vaker wel dan niet langs de afgrond van fusies en faillissementen. Desalniettemin kon Fortuna in de Westelijke Mijnstreek blijven rekenen op een trouwe aanhang . Het stadion was weliswaar vele maten te groot voor de paar duizend fanatiekelingen die de thuisclub tweewekelijks zagen aanmodderen, het gemiddeld aantal toeschouwers bleef zelfs in die uitzichtloze jaren boven het gemiddelde in de Eerste Divisie.

Sinds dit jaar heeft Fortuna de weg naar boven gevonden. Niet langer is het ontlopen van de laatste plaats het of überhaupt het voortbestaan van de club het hoogste doel. Vrijdag kan FSC op de zinderende slotdag van de Eerste Divisie een plaats in de nacompetitie veiligstellen. Hiervoor moet het thuis winnen van concurrent Go Ahead Eagles, terwijl één van de concurrenten MVV (uit naar FC Oss) en FC Dordrecht (uit naar Helmond Sport) niet mag winnen.

De belangrijkste wedstrijd van het seizoen zal vrijdag voor een goed gevuld stadion gespeeld worden, iets wat eerder ook al het geval was bij andere belangrijke wedstrijden dit seizoen. Slapende reus Fortuna ontwaakt langzaam uit de coma die jarenlang terminaal leek te zijn. In de uitwedstrijden dit seizoen werd Fortuna al gesteund door gemiddeld 208 supporters, een gemiddelde waar zelfs een doorsnee Eredivisie-club jaloers op zou zijn. Profiterend van de relatief weinige combi’s en lage toegangsprijzen in de Eerste Divisie waren de uitvakken van Fortuna in heel Nederland zelfs regelmatig uitverkocht. Nu de weg naar boven is ingezet, komt de potentie in Zuid-Limburg naar buiten. Wie weet is een terugkeer van Fortuna in de Eredivisie niet eens heel ver weg. Al zou je gezien de onderstaande fotoserie haast hopen dat Fortuna nog wat langer mag genieten van de prachtige uitvakken in de Nederlandse Eerste Divisie.

Van hekken hangen in Helmond tot derby-dag in Maastricht: Een seizoen met Fortuna Sittard, de wederopstanding van een voetbalbolwerk.

Foto’s met dank aan Niels van Renen van Groundhoppers.info en het uitstekende Fortuna Home!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %