FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in België

Een avondje NAC

Sinds ik een paar jaar geleden het boek “Avondje NAC” las, staat een lekkere avondpot in Breda op mijn verlanglijstje. Het boek van Sjoerd Mossou weet een avondje voetbal kijken in het Rat Verlegh Stadion namelijk buitengewoon goed te verkopen. Nu was ik er niet al te zeker van dat er aankomend seizoen ook Eredivisievoetbal gespeeld zou worden in Breda en dus was er een klein beetje haast geboden. Geen betere pot dus dan een wedstrijd tegen de succesvolste club van Nederland. Heel misschien staat er zelfs wel een stuntje in en zou het zo’n “weet-je-nog-toen” wedstrijd worden. Zoals ze vorig jaar tegen Feyenoord speelden. Wat in ieder geval zeker was: een goede sfeer die vast een zeker mooie plaatjes zou opleveren.

Het stadion zat logischerwijs volledig uitverkocht. Voor de supporters was het ook wel fijn om te weten dat het praktisch niet slechter kon dan vorig jaar tegen Ajax. Toen mocht de Parel van het Zuiden namelijk achtmaal slikken voor een vernederende 0-8 uitslag. Dit seizoen zou dus sowieso een verbetering worden. Het uitvak van Ajax was goed gevuld en ook de B-Side zat weer ramvol. Op het veld ontspon ondertussen een wedstrijd die niet om aan te gluren was. Het balbezit was voor de Amsterdammers, maar ze sloten de eerste helft af zonder één schot op doel. Maar, helaas voor NAC en de neutrale supporter, wel met een 0-1 voorsprong. Een eigen doelpunt van de 18-jarige debutant Jehtro Mashart was genoeg voor de Hoofdstedelingen.

Ook in de tweede helft zat er helaas geen sprookje in. Dat is nou eenmaal de Eredivisie dit seizoen. Ajax en PSV zijn gewoonweg veel sterker dan de rest. De wedstrijd eindigde in een duidelijke 0-3. Het verlies was natuurlijk ingecalculeerd, maar moest toch even worden verwerkt. Gelukkig zijn ze in Breda niet heel erg makkelijk van hun stuk te krijgen. In de perskamer werden bier en worstenbroodjes uitgedeeld, iets wat ze eigenlijk moeten verplichten bij alle clubs naar mijn mening. In de bus naar station was het vervolgens een en al gezelligheid. Met de buschauffeur als ware capo werd de hele reis lang supportersliederen gezongen en volop gesprongen. Zo kan je ook omgaan met een verlies! Wat er ook gebeurd met NAC dit seizoen, ze zullen er vanzelf wel weer bovenop komen!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %