De afgelopen dagen hebben we jullie opgeroepen om de mooiste sfeeractie van het seizoen 2019-2020 te kiezen. Op Facebook en Twitter is bijna 400 keer gestemd. Met onder andere grote sfeeracties van Twente, Feyenoord en Ajax én creatieve sfeeracties van onder andere NEC en Den Haag, was er nogal wat te kiezen.

Zoals gezegd, er is ruim 400 keer gestemd. Twee sfeeracties staken er, volgens jullie(!), met kop en schouders boven uit.

Mooiste sfeeractie van het seizoen 2019-2020

Nummer 3

FC Twente keerde na een jaar terug in de Eredivisie. Supporters pakten groots uit met het grootste spandoek van Europa.

Nummer 2

Prachtig spandoek van Den Haag.

Nummer 1

Het dak van het AZ stadion stortte in augustus in. De Alkmaarders moesten uitwijken naar Den Haag voor de thuiswedstrijden. De eerste thuiswedstrijd in het eigen stadion, zonder dak, was historisch. Een prachtige sfeeractie zorgde voor winst op de grote rivaal Ajax.

Jullie hebben gestemd op bovenstaande sfeeracties. Houd er rekening mee dat het een kwestie van polletje kapen is, maar de winnaar is zeker niet onterecht!

Het seizoen zit er zeker in Nederland op. In België  is het nog even afwachten. We blikken vast terug op het seizoen met verschillende spelers en supporters/ultragroepen. We beginnen met een interview met Van Der Hart van Lech Poznan, die ons vertelde over de vuurwerkcultuur in Polen.

”Qua atmosfeer en geluid is het vaak fenomenaal. Vuurwerk is hier de normaalste zaak van de wereld. Ik denk dat tot nu toe zes à zeven keer de wedstrijd is stilgelegd door vuurwerk. Als wij een wedstrijd zonder vuurwerk hebben, verbaas ik mezelf er over. Het is wel supergaaf, als je in het doel staat en aan de andere kant van het veld zie je de vuurpijlen de lucht in gaan, dat is in Nederland ondenkbaar. ”

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.