Voetbalsupporters

Deze supportersgroepen maken geen gebruik van compensatie

Het seizoen is door Corona ten einde gekomen. Seizoenskaarthouders kunnen gecompenseerd worden, maar zien daar uit liefde voor de club vanaf. Supportersgroepen hieronder hebben al publiekelijk solidariteit getoond naar hun club. Voetbal is niets zonder de supporters.

Ajax

De Ajax Supporters Delegatie bestaande uit AFCA Supportersclub, SV Ajax, Supportershome en diverse afgevaardigden van de F-side hebben besloten om af te zien van compensatie. Zij verzoeken tevens mede-supporters om dezelfde beslissing te nemen en Ajax te steunen in deze zware tijd.

RKC Waalwijk

De Waalwijk Fanatics van RKC hebben op Instagram aangegeven nee te zeggen tegen compensatie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wij zeggen nee tegen compensatie, jullie ook? #WF19

Een bericht gedeeld door WAALWIJKFANATICS (@waalwijkfanatics) op

N.E.C.

Legio Noviomagum, de sfeergroep van NEC heeft op haar site al laten weten dat zij als groep besluiten om af te zien van alle mogelijkheden tot restitutie. Datzelfde geldt voor de Supportersvereniging van NEC, ook zij roepen op om de club te steunen en geld niet terug te vragen. In de barre financiële tijden die de club uit Nijmegen momenteel door maakt kunnen de statements van Legio en SV NEC zomaar eens van groot belang zijn.

PSV

MVV

Vitesse

NAC Breda

Wij zijn supporters, geen klanten. No refund. Het spandoek hangt aan het Rat Verlegh Stadion in Breda. Een duidelijk statement, van fr0nt76, de fanatieke supporters van NAC. Met het doek ‘mogen we al verlengen?’ gaan zij zelfs nog een stapje verder. In plaats van geld terug te vragen is dit juist de tijd om geld te besten aan de club!

https://www.instagram.com/p/B_X0zsBhNGL/?utm_source=ig_web_copy_link

FC Volendam

Ook in Volendam hebben de supporters besloten om geen gebruik te maken van de geboden opties voor compensaties.

Feyenoord

De supportersgroepen van Feyenoord geven aan eveneens geen gebruik te maken van de geboden opties voor compensatie. De Noordzijde zegt het volgende:

PEC Zwolle

Verschillende groepen bij PEC roepen op om geen compensatie aan te vragen. Far East Ultras zegt het volgende op Twitter:

“Vraag geen compensatie (vergoeding voor niet gespeelde wedstrijden in welke vorm dan ook) en verleng je seizoenkaart om de liquiditeitspositie van onze club op orde te brengen”

Heracles Almelo

Ook de supportersgroepen van Heracles roepen op om de club te steunen: Vanaf 12 mei start de verlengingsperiode voor de seizoenkaarten, laten wij de club en de rest van het land tonen, 1 grote Heracles familie te zijn. Zoals een van onze liederen zegt: “IN GOEDE, MAAR OOK IN SLECHTE TIJDEN, STEUNEN WIJ JOU MET HEEL ONS HART”!

FC Emmen

“De club kan in deze tijden elke euro juist extra goed gebruiken! Als supporter ga je dus natuurlijk niet in op deze opgelegde tegemoetkoming”. Aldus de supportersvereniging van FC Emmen en de Brigata Fanatico op hun twitter.

Willem II

Ook het supporterscollectief in Tilburg, bestaande uit onder meer Tilburg Tifosi, Amigos dos Amigos en de KingSide, heeft in een vroegtijdig stadium opgeroepen om geen geld terug te vragen en in plaats daarvan Willem II te steunen.

Excelsior

Op de site van Pro Excelsior, de supportersvereniging van Excelsior, zijn ook duidelijke woorden te lezen. In het statement, ook ondertekend door Young Boys Kralingen en Kralingen Fanatics, wordt gevraagd om niet te vragen om compensatie en indien mogelijk juist de seizoenskaart te verlengen. “Juist nu het veld leeg blijft, help je de club daar het meest mee.”

Fortuna Sittard

In Sittard weten ze maar al te goed hoe het is als de club in financiële problemen komt. De TGV Boys en United Generations Sittard roepen dus ook op om de compensatie te laten lopen, mits de persoonlijke financiën dit toestaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Standpunt van de supportersgroepen TGV en UGS. Steun onze club! 💛💚 #SamenNaoVeure

Een bericht gedeeld door Tifosi Giallo Verde 2010 (@tgvboys) op

Roda JC

Waarschijnlijk is er geen enkele club die het geld momenteel zo hard nodig heeft als Roda JC. De Ultras Kerkrade roepen dus ook op om af te zien van compensatie en deze petitie te tekenen.

FC Den Bosch

“We zullen samen winnen en verliezen, maar nooit zal ik voor compensatie kiezen”. De stichting M-Side, Duketown Crew en SC FC Den Bosch met een duidelijk statement!

Sparta Rotterdam

In een interview in het AD/RD roept de voorzitter van de supportersvereniging supporters op om af te zien van compensatie en een seizoenskaart aan te schaffen voor volgend seizoen. Het gaat om solidariteitsgevoel ,,Ik zou nog liever geld meebrengen dan het terugvragen.” Voor meer info: klik hier.

Cambuur Leeuwarden

Wij hebben ons statement naar buiten gebracht. Namens Cambuur Culture en MI-Side roepen wij ook op om geen compensatie te vragen aan de club!

sc Heerenveen

Ook de harde kern van sc Heerenveen, Nieuw Noord roept supporters op om geen gebruik te maken van een tegemoetkoming! Zo valt te lezen in onderstaande tweets.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %