Voetbalboeken

Derby Days: sneak preview

Het is nog even geduld hebben, maar Derby Days ploft binnen enkele weken bij je op de deurmat. Tenminste, als je het boek van De Twaalfde Man al besteld hebt. Wij mochten al even mee op reis door Europa langs een reeks verhalen rond dé wedstrijd van het jaar. Een ‘sneak preview’ die ons enthousiasme enorm geprikkeld heeft. Wij geven je alvast een voorzet.

Derby Days

Derby Days neemt je mee door heel ons continent. Het boek omschrijft het gevoel dat velen van ons kennen. Net wat eerder in het stadion. De adrenaline bij het zien van de rivaliserende supporters. De snel oplopende spanning. Het bevestigt wat we allemaal wel weten, maar toch massaal ontkennen. Want eigenlijk zijn we allemaal hetzelfde. In ons wakkert hetzelfde fanatisme, zij het vanuit een andere liefde om de passie mee te delen. Ongeacht de uitslag of de sympathie voor een van de beschreven clubs, dit boek vult je bucketlist met bekende en minder bekende derby day-pareltjes.

Over tranen van geluk in Tirana, als FK Partizani voor het eerst in 26 jaar weer kampioen wordt. Een hit-en-run-actie van de harde kern van FK Sarajevo voorafgaand aan de derby tegen FK Željezničar. De charme van het authentieke Dalymount Park dat tijdens de Dublin Derby rood en groen kleurt van de fakkels en rookpotten. De Bel Classico, de derby van Belfast tussen de protestantse clubs Glentoran en Linfield in the Oval. Volgens de schrijver wellicht het mooiste voetbalstadion van de wereld. Stuk voor stuk hoogtepunten die weglezen alsof je zelf bij de wedstrijd aanwezig bent. Zeker met de prachtige foto’s die het boek sieren kun en wil je niet stoppen met lezen.

TSSSSSSSS…ineens het geluid van een fakkel die wordt aangestoken…Er vindt een kort maar hevig gevecht plaats. Enkele gemaskerde mannen rennen onze kant op gevolgd door een woedende groep. Welkom in Sarajevo!

In de Hekken - Derby Days

Must read

Naast de makkelijk lezende verslagen, waar wedstrijden en randzaken feilloos in elkaar over lopen, leer je ook veel over de cultuur van het land en de mensen. Over de oorsprong van de rivaliteit. Over de rol van religie en afkomst. Maar ook de cultuur, het eten en de alledaagse gang van zaken in de betreffende steden komt voorbij.

Je krijgt informatie over de historie en tradities. Je leert over de gastvrijheid van mensen in landen die bij velen van ons (nog) niet op de nominatie staan om tijdens een vakantie te bezoeken. Jammer eigenlijk, want juist de rauwe bestemmingen kenmerken zich vaak om hun puurheid. Onze vakantielijst heeft er door Derby Days weer een aantal road trips en bestemmingen bij gekregen! Een must read voor iedereen die van pure voetbalbeleving houdt!

Daar hangt hij huilend in de hekken. Met zijn vuist fier in de lucht gestoken. Het zijn tranen van geluk. Massaal stormen supporters het veld op. De Partizani mogen zich eindelijk weer de beste van het land noemen!

In de Hekken - Derby Days

Derby Days als Kerstcadeau

Liefhebbers die zeker willen zijn dat ze een exemplaar van Derby Days in het bezit krijgen, kunnen het boek nu al bestellen. Vlak voor de Kerstdagen valt het boek bij je op de deurmat. Ideaal als Kerstcadeau. Uiteraard voor jezelf maar ook voor je vriend of vriendin.

Ruim 250 pagina’s vol voetbalpassie vanuit reisverhalen, foto’s en achtergronden. Prijs is € 19,95 excl. verzendkosten. Het boek bestellen doe je hier << klikkerdeklik In de Hekken - Derby Days

De Publiekswissel
De Publiekswissel geniet van de voetbalsfeer op de Balkan, leeft mee op de tribune bij FC Dordrecht en schreeuwt Feyenoord naar voren in de Kuip. Derbybezoeken is zijn grootste hobby. Door de jaren heen heeft hij vele grote, maar ook minder bekende derbywedstrijden in Europa bezocht. Geniet van alle randzaken om het voetbal heen en drinkt graag een biertje. Zijn avonturen zijn te lezen op zijn eigen weblog.

Reageren is niet mogelijk.

0 %