ActueelVoetbalboeken

De Utrechtse Bunnikside komt met een boek

Na de oprichting van de voetbalclub FC Utrecht in 1970, ontstaat er al vrij snel een supportersgroep die niet enkel voor het voetbal komt. Het is de eerste georganiseerde en beruchte harde kern die zich misdraagt in de Nederlandse stadions en steden. De kranten staan er wekelijks vol van: ‘Als de Utrechtse Guerrilla’s op bezoek komen’, ’Politie te paard op Galgenwaard’, ‘FC-aanhang roert zich in Breda’, ‘Fietsketting in de Meer’ en ’Vernielde treincoupes, tienduizenden guldens schade.

De Bunnikside

De jongens van de eerste generatie Bunniksiders komen voornamelijk uit Utrechtse volkswijken als Oudwijk, Sterrenwijk, Overvecht, Kanaleneiland, Ondiep en Zuilen. Tijdens de kerstbomenjacht vechten ze tegen elkaar. Wijk tegen wijk, man tegen man. Maar op een gegeven moment krijgen ze door dat het veel leuker is om met elkaar tegen rivaliserende supportersgroepen te vechten. Het is het begin van een roemruchte periode. ‘Het boek over de Bunnikside had er allang moeten zijn’, aldus een prominente F-Sider. Hij heeft gelijk, maar belangrijker: het boek is er nu. ‘De rebellen van de Bunnikside’ is de titel en de publicatiedatum is 22 september 2019.

Remco Kraak, redacteur bij In De Hekken, is een van de auteurs. Hij vertelt: ’’Het is een mooie en intensieve tijd geweest. Samen met Mike Vermeulen (oprichter Bunnikside.nl) en Danny van der Linden (journalist) hebben we een jaar lang, naast onze gezinnen en fulltime banen, gewerkt aan het boek. En we zijn erg trots op het eindresultaat. Het boek is 324 pagina’s dik en bevat meer dan 150 bijzondere foto’s. Verder vind je er 50 jaar aan anekdotes, verschillende portretten en ruim 40 uitgeschreven interviews. Van de eerste Utrecht-generatie tot de laatste generatie en van andere betrokkenen als grensrechter Ronald Kloeg tot de oud-voorzitter Jan Willem van Dop. Van de (voormalig) leden van verschillende eredivisieclubs tot een bijdrage van een oud-veiligheidscoördinator. Allemaal spreken zij zonder zich in te houden. Met humoristische, emotionele, gewelddadige en onthullende verhalen als gevolg.’’

Het boek over de Bunnikside had er allang moeten zijn

Utrechtse humor

Auteur Paul Vos, bekend van het boek ‘Hooligans, 16 openhartige verhalen’ is in een recensie duidelijk over het boek: “Het gevaar bij dit genre boeken is dat de inhoud bestaat uit een statische en gevoelloze opsomming van onophoudelijk geweld. Natuurlijk, geweld en de Bunnikside zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Echter, de verhalen in ‘De rebellen van de Bunnikside’ zijn op een meeslepende en openhartige wijze geschreven, chapeau! De typische Utrechtse humor: subtiel en cynisch, zal bij de lezer een glimlach op het gezicht toveren. Elke Bunniksider zal zich in de verhalen kunnen herkennen. Ook voor supporters van andere clubs is ‘De rebellen van de Bunnikside’ een must-read. De auteurs hebben puik werk geleverd. De afwisseling tussen persoonlijk drama, geweld en kameraadschap maakt dat het boek smakelijk weg leest. De hoogte- en dieptepunten van de Bunnikside volgen elkaar in hoog tempo op. De humorvolle anekdotes maken het boek compleet!”

De Pre-order is op 1 september 2019 van start gegaan. Het boek ‘De rebellen van de Bunnikside’ is nu exclusief te bestellen op de website www.derebellenvandebunnikside.nl. De publicatiedatum is zondag 22 september 2019. De verkoopprijs van het boek is € 22,50. Daarnaast is het boek vanaf maandag 23 september verkrijgbaar bij ‘Paul Pessel Sport’ op de Croeselaan 183 te Utrecht.

Wij kijken uit naar het boek!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %