FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in BelgiëVoetbal in West-Europa

De Rode Duivels van Zoutleeuw

De Rode Duivels spelen op het laagste provinciale niveau in Vlaams-Brabant, België. Het zijn niet de sterren van de Belgische nationale ploeg, maar eerder de duivels uit Zoutleeuw. De Brabantse gemeente leeft al geruime tijd midden in de successen van Tienen en Sint-Truiden.

Woodward en VV

De Leeuwenaars waren er anders wel al snel bij. In 1928 stond Football Club Woodward Zoutleeuw in de startblokken. Lang zou het echter niet duren. In 1932 verdwenen ze alweer. Drie jaar later stond er echter alweer een nieuwe ploeg klaar. Leeuwsche Voetbalvereeniging Zoutleeuw zou het langer volhouden. Leeuwsche VV wisselde succesvolle promotie naar de tweede regionale reeks op regelmatige basis af met een degradatie naar de derde provinciale divisie. De laatste degradatie in 1956 kwamen ze niet meer te boven en in 1960 gooiden ook zij de handdoek in de ring.

Red Devils

Derde keer, goede keer moesten ze daar in Zoutleeuw gedacht hebben. In 1967 werd Rode Duivels Zoutleeuw boven de doopvont gehouden. Ook zij wisten een promotie netjes af te wisselen met een degradatie op tijd en stond. Al zouden ze hoofdzakelijk in de derde en de vierde provinciale reeksen in Brabant spelen. Ondanks dat wisten ze wel een heus stadion uit de grond te stampen.

Achter de oude brandweerkazerne van Zoutleeuw ligt een goed onderhouden Stadion Maurice Janssens. Met zitplaatsen en vooral respect voor hun eigen verleden. Of ze ooit de hogere reeksen zullen halen, zal nog moeten blijken. Maar moest dat het geval zijn, is er in ieder geval nog voldoende plaats voor uitbreiding.

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %