Voetbal in Nederland

De restanten van het profvoetbal: VV Veendam 1894

Ze vielen op een gegeven moment met bosjes. AGOVV uit Apeldoorn, RBC uit Roosendaal, HFC  uit Haarlem en Sportclub Veendam. Binnen een paar jaar verloor het Nederlandse profvoetbal enkele roemruchte clubs. Allemaal maakten ze in wat voor vorm dan ook een doorstart in het amateurvoetbal. Zo ook in Veendam, waar VV Veendam 1894 de geschiedenis doorzet.

Bij RBC en AGOVV zijn de stadions nog intact. In Haarlem en ook Veendam is het slechter gesteld. In Haarlem is er nog één tribune over en ook in Veendam is er nog maar een restant van de voormalige Langeleegte over. Maar goed, iets is natuurlijk beter dan niets. We namen tijdens de winterstop een kijkje bij wat er nog over is van De Langeleegte. Een mooi maar treurig beeld. De restanten van het profvoetbal in Oost-Groningen. Een instituut dat nooit had mogen verdwijnen…

Sander Wesdijk
Mijn naam is Sander Wesdijk en ik heb een passie voor voetbal, reizen en fotografie. In het weekend volg ik meestal mijn club Excelsior achterna, maar ik ben ook vaak bij een obscure wedstrijd te vinden in bijvoorbeeld Polen of Israël. Tijdens wedstrijden vind ik het schitterend om de emoties van de supporters vast te leggen met mijn camera. Deze foto's wil ik graag met jullie delen!

Reageren is niet mogelijk.

0 %