Amateurvoetbal

De Quick Boys goedheiligman komt met zak vol pyro langs in Groesbeek.

We schreven tijdens de voetballoze coronaperiode al over de neiging van de Katwijkse clubs om van uitwedstrijden thuiswedstrijden te maken. Een kwaliteit die ook na corona weer in volle vaart is doorgegaan. Quick Boys op bezoek is nooit saai. Met 5 december op de stoep besloot de Quick Boys-goedheiligman daarom om de mensen in Groesbeek maar eens te belonen met een zak vol met pyro!

De wedstrijd tussen De Treffers en Quick Boys is namelijk een topper in de Tweede Divisie. Beide clubs maken een tot dusver prima seizoen door en mogen (met nog enkele andere teams) dromen van een kampioenschap dit seizoen. Tel daarbij op dat het duel gespeeld wordt om 18:00 in de avond en er is alle reden om er een van de mooiste wedstrijden van het seizoen van te maken. De supporters van Quick Boys zijn daarom met enkele bussen afgereisd naar Groesbeek, dit is bijna twee uur reizen.

Sinterklaas

Zodra de supporters het sportpark betreden doen zich al de eerste problemen voor. Er is een geïmproviseerd uitvak gecreëerd door middel van wat hekken en de supporters van Quick Boys mogen niet de staantribune op de lange zijde op. Een plek die echter wel benodigd is voor de sfeeractie die gepland staat. Gelukkig is dat probleem zo opgelost.

Het ene moment staan er nog hekken om de weg te blokkeren en het andere moment ineens niet meer. Toch gek hoe dat kan lopen. Eenzelfde mentaliteit is er vandaag gelukkig ook weer voor de pyro. Het ene moment is er nog geen vuurwerk op het sportpark en zijn de aanwezige stewards fantastisch bezig en het andere moment is er ineens een doos vuurwerk op Sportpark Zuid in Groesbeek.

Voor de aftrap rollen de supporters nog een meterslang spandoek uit met “don’t mess with the blue and white boys”. Terwijl enkele supporters met vlagen zwaaien, klimt ook Sinterklaas het veld op. Waar er normaal dan wordt gestrooid met snoepgoed, worden er dit keer fakkels uitgedeeld. Tijdens de opkomst worden er tientallen van deze afgestoken, terwijl de lucht wordt gevuld met enkele shooters. Een perfecte sfeeractie voor een van de weinige avondwedstrijden die de club dit seizoen zal spelen.

Opstootjes

De wedstrijd tussen twee topclubs uit de Tweede Divisie zorgt ook op het veld voor het nodige spektakel. Vanaf het eerste begin zoeken beide teams de aanval en het is een wonder dat de wedstrijd ondanks de vele kansen nog steeds 0-0 staat bij rust. Niet lang na rust mist De Treffers een strafschop om vervolgens enkele minuten later alsnog de openingstreffer te scoren. Tot grote vreugde van de massaal aanwezige thuissupporters in Groesbeek.

Vlak voor het einde van de wedstrijd lijken de Groesbekenaren de wedstrijd definitief over de streep te trekken wanneer de voorsprong wordt verdubbeld. In de 93e minuut maakt Quick Boys echter de aansluitingstreffer. Het uit het net halen van de bal verandert vervolgens in een groot opstootje, waarbij ook de supporters zich niet onbetuigd laten. Ondanks een grote kans blijft de wedstrijd vervolgens bij 2-1. De Treffers pakt hierdoor, dankzij puntverlies van AFC, de koppositie in de Tweede Divisie. Terwijl de supporters van De Treffers een paar fakkels afsteken om dit te vieren, keren de supporters van Quick Boys huiswaarts. Zij zijn voorlopig uitgeschakeld voor de titel.

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!