Voetbal in Oost-Europa

De parel van Tsjechië: Meteor Praha VIII

Nu het vanwege Corona al lange tijd niet mogelijk is om voetbalwedstrijden te bezoeken, begint de nostalgie de overhand te nemen. Eindeloos terugdenkend aan al bezochte wedstrijd en meelevend met buitenlandse tripjes die al lang weer voorbij zijn. Ook dat blijft echter maar een tijdje leuk. Tijd dus om de camera’s maar eens helemaal leeg te halen om via de vele beelden maar weer het gevoel te krijgen dat je krijgt als je ergens lichtmasten ziet verschijnen of het moment in te beelden dat je weer een nieuw stadion in loopt en het veld ziet liggen. En in die zoektocht kom je nog wel eens wat lekkere plaatje tegen. Zoals onderstaande foto’s van een schitterend stadion van de Tsjechische amateurclub Meteor Praha VII. Een van de mooie dingen die Praag te bieden heeft!

Vroeger was Meteor Praha een van de topclubs van Tsjechië. Begin 20e eeuw was de club zelfs betrokken bij de oprichting van de Tsjechische bond. Vanaf de jaren 30 kon de club de top echter al niet meer bijbenen en decennialang werd een langzame daling ingezet. Van het tweede niveau naar het derde niveau tot uiteindelijk enkele jaren geleden het zesde niveau. De club is nu vooral geliefd bij groundhoppers, vanwege het Areál Libeň. De thuishaven van de club. Met een schitterende oude klok die dient als scorebord, ingezakte betonnen staantribunes achter het doel en een houten hoofdtribune is het een waar walhalla. Geniet daarom van onderstaande beelden!

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %