In de geschiedenisboeken

De oude doos: Nederland-Engeland (1993)

In de Hekken Shop

“Vroeger was alles beter”, is een nostalgische dooddoener. Nou, voor het Nederlands Elftal is dat absoluut wel het geval. Om nostalgisch te doen: Wie kan zich nog de sfeer herinneren van eind jaren ’80 en begin jaren ’90, toen er relatief gezien weinig bobo’s waren, veel clubsupporters nog wel warmliepen voor het Nederlands Elftal en de carnavaleske sfeer bij de bezoekers van het Nederlands Elftal nog niet gewoon was? Waar een wedstrijd van de nationale trots nog gewoon een wedstrijd was en geen ‘vergemarketeerd event’?

We nemen je eventjes mee terug naar 1993, toen het Nederlands Elftal tegen Engeland moest voetballen. Nederland moest winnen om naar het WK van 1994 te gaan en het was een leuk gekkenhuis voor, tijdens en na de wedtsrijd. Het was in een tijd dat fakkels nog gewoon waren. Of zouden onze vrienden in Zeist het idee opvatten om ruim 20 jaar naar dato met terugwerkende kracht alsnog stadionverboden op te leggen? Allez, geniet van de foto’s!

Nederland-Engeland (1993): De Kuip in oude vorm
Nederland-Engeland (1993): Warming-up
Nederland-Engeland (1993): De Engelse fans
Nederland-Engeland (1993): Opwarmen voor de volksliederen
Nederland-Engeland (1993): Fakkels bij het Nederlands Elftal. Gijsje, Gijsje, met terugwerkende kracht voor het hele vak stadionverboden uitdelen!!
In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Martijn M.
Over de schrijver

Martijn is redacteur en vaste schrijver voor In De Hekken. Daarnaast beheert hij de In De Hekken Instagram pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver is voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht laat schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteit

NEC toont prachtige video: Barreto keert terug op het oude nest

Dit was het weekend

Dit was het weekend

In de Boeken

Dit is De Kuip

In de actualiteit

Feyenoord: gijzeling van een volksclub