De oude doos: Nederland-Engeland (1993)

“Vroeger was alles beter”, is een nostalgische dooddoener. Nou, voor het Nederlands Elftal is dat absoluut wel het geval. Om nostalgisch te doen: Wie kan zich nog de sfeer herinneren van eind jaren ’80 en begin jaren ’90, toen er relatief gezien weinig bobo’s waren, veel clubsupporters nog wel warmliepen voor het Nederlands Elftal en de carnavaleske sfeer bij de bezoekers van het Nederlands Elftal nog niet gewoon was? Waar een wedstrijd van de nationale trots nog gewoon een wedstrijd was en geen ‘vergemarketeerd event’?

We nemen je eventjes mee terug naar 1993, toen het Nederlands Elftal tegen Engeland moest voetballen. Nederland moest winnen om naar het WK van 1994 te gaan en het was een leuk gekkenhuis voor, tijdens en na de wedtsrijd. Het was in een tijd dat fakkels nog gewoon waren. Of zouden onze vrienden in Zeist het idee opvatten om ruim 20 jaar naar dato met terugwerkende kracht alsnog stadionverboden op te leggen? Allez, geniet van de foto’s!

Nederland-Engeland (1993): De Kuip in oude vorm
Nederland-Engeland (1993): Warming-up
Nederland-Engeland (1993): De Engelse fans
Nederland-Engeland (1993): Opwarmen voor de volksliederen
Nederland-Engeland (1993): Fakkels bij het Nederlands Elftal. Gijsje, Gijsje, met terugwerkende kracht voor het hele vak stadionverboden uitdelen!!

Ook leuk om te lezen