Voetbalgeschiedenis

De oude doos: Nederland-Engeland (1993)

“Vroeger was alles beter”, is een nostalgische dooddoener. Nou, voor het Nederlands Elftal is dat absoluut wel het geval. Om nostalgisch te doen: Wie kan zich nog de sfeer herinneren van eind jaren ’80 en begin jaren ’90, toen er relatief gezien weinig bobo’s waren, veel clubsupporters nog wel warmliepen voor het Nederlands Elftal en de carnavaleske sfeer bij de bezoekers van het Nederlands Elftal nog niet gewoon was? Waar een wedstrijd van de nationale trots nog gewoon een wedstrijd was en geen ‘vergemarketeerd event’?

We nemen je eventjes mee terug naar 1993, toen het Nederlands Elftal tegen Engeland moest voetballen. Nederland moest winnen om naar het WK van 1994 te gaan en het was een leuk gekkenhuis voor, tijdens en na de wedtsrijd. Het was in een tijd dat fakkels nog gewoon waren. Of zouden onze vrienden in Zeist het idee opvatten om ruim 20 jaar naar dato met terugwerkende kracht alsnog stadionverboden op te leggen? Allez, geniet van de foto’s!

Nederland-Engeland (1993): De Kuip in oude vorm
Nederland-Engeland (1993): Warming-up
Nederland-Engeland (1993): De Engelse fans
Nederland-Engeland (1993): Opwarmen voor de volksliederen
Nederland-Engeland (1993): Fakkels bij het Nederlands Elftal. Gijsje, Gijsje, met terugwerkende kracht voor het hele vak stadionverboden uitdelen!!
Martijn
Martijn was sinds de oprichting van In De Hekken, tot 2019, redacteur en vaste schrijver. Daarnaast beheerde hij de In De Hekken Instagram pagina en de Twitter pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver was voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht liet schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %