Actueel

De IJsselderby is begonnen

Over anderhalve week staat de derby van Overijssel op het programma. De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle is na 27 jaar weer terug in de Eredivisie en het zal ongetwijfeld een mooi voetbalduel worden. Buiten het veld is de wedstrijd al lang begonnen. Zo kwam vorige week in het nieuws dat de kampioenschaal van Zwolle uit de vitrinekast verdwenen was.

1

Al snel werd duidelijk dat dit keer Theo Maassen onschuldig was en dat supporters van Go Ahead Eagles logischerwijs achter de actie zaten.

2

Volgens hen is het een ludieke actie en wordt de schaal 8 december op de wedstrijddag teruggegeven.

Zwolle reageerde met een afbeelding via Twitter:

3

Bovendien werd uit voorzorg mascotte Harly van de Deventenaren naar een ander onderkomen gebracht om te voorkomen dat de supporters van Zwolle er met de roofvogel vandoor zouden gaan.

De derby leeft enorm in Overijssel en dat er over en weer op verschillende manieren als echte rivalen op elkaar gereageerd wordt is alleen maar mooi! We wachten rustig de volgende ludieke actie af in aanloop naar dé derby van Overijssel.

(eerste foto via RTV Oost, de rest via de Twitters)

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %