ActueelFotoreportages

Coen Moulijn: Afscheid van een clubicoon

Op 4 januari 2011 overleed Feyenoord-clubicoon Coen Moulijn. Op die dinsdagochtend lagen er meteen bloemen en sjaals bij het standbeeld van de legendarische voetballer, pal naast De Kuip. De hele dag bleven Feyenoord-supporters komen. De bloemenzee breidde zich gestaag uit. Ook op andere plekken in de stad, zoals bij ‘het muurtje van Moulijn’ in de Bloklandstraat, waar hij in zijn jeugd eindeloos voetbalde, en de modezaak van Moulijn aan de Langenhorst, lagen die dinsdag bloemen.

Indrukwekkend eerbetoon Coen Moulijn

Supporters van Feyenoord herdenken hun clubheld op indrukwekkende wijze. Die dinsdagavond kwamen rond 20:00 ruim duizend supporters bijeen bij het standbeeld naast De Kuip. Zij brachten een passend eerbetoon aan de man die Feyenoord altijd trouw bleef.
Coen Moulijn, icoon van Feyenoord, maar ook van Rotterdam. De linksbuiten die met zijn fenomenale spel de platgebombardeerde stad weer hoop gaf op betere tijden.

De resultaten van Feyenoord de afgelopen jaren staan in schril contrast met de successen die Feyenoord met Moulijn behaalde. De massale aandacht voor Moulijn is naast een eerbetoon aan een glorieuze speler en een dito verleden eveneens een hoopvolle schreeuw om de weg naar boven weer in te zetten. Feyenoord, die immens grote club, hoort niet in de middenmoot te strijden of halverwege het seizoen af te haken om te vechten voor het hoogsthaalbare. De dood van Moulijn laat zien dat Feyenoord springlevend is, en dat een nieuwe Moulijn – zelfs in een tijd waarin spelers clubhoppers zijn – niet al te lang op zich zal laten wachten. Als het ergens kan, is het in De Kuip.

Feyenoord-supporters brengen dinsdagavond 4 januari 2011 met fakkels en gezang een spontaan eerbetoon aan Coen Moulijn.

‘Coentje bedankt!’

Coen bij Feyenoord

Het is 15 februari 1937, De dag dat Coen geboren werd, in het jaar dat ook De Kuip in gebruik genomen werd. Alsof het in de sterren stond geschreven. In 1955 maakt Coen Moulijn zijn debuut voor Feyenoord in de wedstrijd tegen MVV. Het begin van 17 jaar voetbal in het Rood-Wit. Maar liefst 487 wedstrijden speelt hij voor de club, waarin hij 84 doelpunten wist te maken. Met recht draagt hij de naam Mister Feyenoord.

In al die jaren won hij de Wereldbeker, de Europa Cup 1, vijf landstitels en twee bekers. Ook speelde hij 38 interlands. De behendige linksbuiten met vaak onnavolgbare acties was een genot om naar te kijken. Vandaag zou hij 84 jaar oud zijn geworden.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %