Actueel

Charlton Athletic is gek geworden

Bij Charlton Athletic zijn ze definitief van het padje. Na een flink protest aan het eind van vorig seizoen, waarbij de fans zich niet meer in het beleid en het gedrag van Ronald Duchâtelet konden vinden, zou je denken dat je als club jezelf achter de oren krabt en leert van je fouten. Ook de acties in en rondom het stadion en de reacties op social media waren, positief gezegd, niet mals. Ondanks dat Duchâtelet weigerde te vertrekken, kun je denken: Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Niet voor sommige fans, die een hele onaangename verrassing op hun deurmat zagen vallen.

Een brief van de club, die er kort gezegd op neer komt: Je mag je seizoenkaart verlengen, maar we willen wel even dat je een contract tekent dat je je op social media nooit meer negatief uit over de club en haar medewerkers. En die brief, ziet er zo uit:

Brief van Charlton Athletic

Brief van Charlton Athletic

Vrijvertaald staat er:

We schrijven je naar aanleiding van je recente aanschaf van een seizoenkaart voor het komende 2016/2017 seizoen. Ondanks dat we hier op The Valley je niet aflatende steun waarderen, zul je er zeker van op de hoogte zijn van verschillende issues die we eind vorig seizoen hebben ervaren.

Als club hebben we gekeken en geacteerd op sommige bezwaren van de fans tijdens de afsluiting van het seizoen. We hebben echter ook geconstateerd dat sommige commentaren van jou, geplaatst op social media websites, niet constructief waren. Ondanks dat het recht dat iedereen zijn eigen opinie mag hebben, draagt het niet bij wanneer er heftige reacties op dit soort websites geplaatst worden.

Als gevolg daarvan is besloten om jouw seizoenkaart door mij persoonlijk en op afspraak op de club aan je te overhandigen. Als je me kunt laten weten welk tijdstip voor je uitkomt, dan kunnen we een datum en tijdstip afspreken wanneer de overhandiging plaats kan vinden.

Ik dien je echter wel te adviseren dat het toewijzen van de seizoenkaart onder condities plaatsvind. Je dient een “Agreed Behavioral Contract” (ABC) af te sluiten, waarin vastgelegd is dat je in de toekomst geen denigrerende of heftige opmerkingen over de club of haar personeelsleden meer post op enige social media website, of enig ander niet-sociaal gedrag vertoont.

De eerste reactie van de fans die we gesproken hebben? Typisch Engels: “Up yours!“.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %