Voetbalboeken

Catenaccio: ter verdediging van de voetbalsport

Bij het woord Catenaccio denk je waarschijnlijk aan één van de meeste bekende (en misschien ook wel gehate) spelsystemen ter wereld. Spelsystemen? Gaat In De Hekken zich daar nu ook al aan wagen?  Uiteraard niet, schoenmaker blijf bij je leest. Het van oorsprong Italiaanse spelsysteem, richt zich vooral op de defensieve kwaliteiten. Echter is er sinds december een nieuwe Catenaccio. Een voetbalmagazine dat zich richt op de verdediging van de voetbalsport.

Vernieuwen door nostalgie

En dat doen de twee Vlamingen met verve. De van oorsprong YB SK Beveren supporters brengen een ode aan ons mooie spelletje in de meest ruime zin van het woord. Zij vernieuwen met nostalgie. Zo duiken zij in hun eerste magazine in de, voor ons Hollanders, totaal onbekende wereld van de liefhebbersverbonden. Amateurvoetbal pur sang, spelers krijgen echt geen euro betaald. Wedstrijden worden op veredelde akkers gespeeld met oude schoolbussen als kleedkamer. Veel wedstrijden worden om 10.00 uur op de zondagochtend afgewerkt voor een mannetje of veertig.

Catenaccio verdedigt de voetbalsport met de kracht van de pen. Het laat het licht schijnen op de alternatieve kant. De mooie kant. De ruwe kant. De échte kant. Catenaccio is een ode aan het voetbal en een aanklacht aan al wat het bedreigt.

Er wordt uitvoerig ingegaan op YB SK Beveren, de enige fan-owned club van België. Bovendien staan onze vrienden van Lyra-Lierse in de schijnwerpers. Persoonlijk vinden we het stuk over Kilimani Dreams helemaal fantastisch. De Vlamingen vlogen er de halve wereld voor rond. Op een prachtige manier wordt er weegegeven hoe ons spelletje er op het voetbalgekke Afrikaanse eiland Zanzibar eruit ziet.

Het magazine is al vanaf €2,50 te lezen! Klik hier voor de website! 

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %