Sinds vorig jaar is het initiatief gestart tussen RWD Molenbeek en RSC Anderlecht om als aftrap van het nieuwe voetbalseizoen een Brusselse Derby te organiseren. Twee historische clubs uit de hoofdstad, die op sportief vlak tegenpolen zijn van elkaar.

RWD Molenbeek dat al enkele moeilijke wateren heeft doorstaan in zijn geschiedenis. Is sinds 2014 door de steun van een supportersfederatie weer actief onder de originele letters, maar onder een nieuw stamnummer. Na enkele successeizoenen fungeert de club in 1e amateur gesteund door een prachtige achterban op de originele locatie in Molenbeek. Dat de legendarische club wordt gedragen door de supporters zie je aan de geweldige sfeer tijdens de wedstrijd en de opkuis acties van het Stade Edmond Machtens enkele weken voor de start van het nieuwe voetbaljaar. Voor elke voetbalfan is het kippenvel om dit stadion te bezoeken. Het prachtige clublied, de echte Brusselse stadionomroeper en de Tribune Raymond Goethals. Samengevat A LEGEND NEVER DIES.

Brusselse Derby

Een goede tien dagen voor de wedstrijd wordt er afgesproken door de paars witte fans om op de dag van de wedstrijd samen te komen aan het Constant Van Den Stock Stadion.  Dit om de verplaatsing van 4 kilometer te voet in groep te maken. Vriendschappelijke wedstrijd of niet, de eer van ‘ploeg van de hoofdstad’ willen de sporting fans in Anderlecht houden. De corteo wordt ondersteund door de nodige toeters en bellen. We kunnen hier nog veel neerschrijven, maar de foto’s van die dag spreken voor zich!

Wedstrijd

Een belabberde wedstrijd, maar daar waren we uiteraard niet voor gekomen. Een goede sfeer langs beide kanten in een degelijk gevuld stadion. Voor de wedstrijd een banner van RWDM waarop te lezen viel. “Meulebeik, Les Brusseleirs savent pourquoi”. Echt voetbalgenot voor de traditionele voetballiefhebber, een wedstrijd tussen twee Belgische voetbalgiganten in een perfecte omkadering. Op naar het nieuwe seizoen!

Sfeerbeelden

Credits voor de foto’s: MAUVES ARMY 2003, RWDM official & Brussels Power 2005

Arnout Geens
Sobere middenvelder en tooghanger in de provinciale reeksen. Helemaal weg van het Belgische voetbal & RSC Anderlecht. Oprichter van Belgianfootballclassics.com

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.