In de actualiteit

Brigata Tifosi stand your ground!

brigata tifosiDe afgelopen maanden rommelt het binnen de Graafschap. Ontevreden supporters en bestuurders die allemaal het wiel hebben uitgevonden. Een vervelende situatie natuurlijk, want wanneer supporters en bestuur niet meer lekker door één deur gaan is er een altijd heersende spanning aanwezig. Bij Feyenoord en Ajax sluimert die onvrede en bestuurlijke rotzooi al jaren op de achtergrond, en soms gaat het verkeerd. Wanneer er bij ‘de grote jongens’ iets gebeurt is het gelijk landelijk nieuws. Maar bij de Superboeren blijft het beperkt tot wat lokale kranten, en misschien een klein stukje in de Sportkaternen. Maar dat het bij de Graafschap de afgelopen tijd niet gezellig is geweest heb je hier en op andere blogs al gelezen. Want waar het bij Feyenoord en Ajax vooral bij speldenprikjes blijft van bestuur naar supporters en vice versa is het bij de Graafschap na de uitwedstrijd tegen Veendam echt geëscaleerd. Over en weer gaven supporters en bestuurders elkaar de schuld van wat daar gebeurde, wat resulteerde in het trieste feit dat het bestuur van de club eenzijdig heeft besloten Vak 31 te sluiten en ook het eigen hok van Brigata Tifosi te sluiten.

Gelukkig is er van de week een lichtpuntje voor de boys van Brigata Tifosi, en laat de club zien dat het niet zonder de supporters kan. Middels een brief aan het bestuur van Brigata Tifosi biedt de Graafschap zijn supporters oprechte excuses aan, en zetten zij de deur weer open voor de fanatieke aanhang.

Brief-aan-Brigata-1

Ondanks dat de club de afgelopen maanden absoluut niet netjes heeft gehandeld richting zijn fanatieke aanhang, zeg maar gerust deze groep geschoffeerd heeft, is er nu toch weer reden voor een glimlach. De aanhouder wint zullen we maar zeggen. In Doetinchem lijkt het er in ieder geval op, en we hopen van harte dat de mannen van Brigata Tifosi hun vak weer terug krijgen. Want voetbal is voor supporters!

BRIGATA TIFOSI STAND YOUR GROUND!

(brief via Brigata Tifosi)

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Jeroen
Over de schrijver

Jeroen is fanatiek Feijenoorder die wekelijks heel Nederland door reist om zijn club te steunen in uit- en thuiswedstrijden. Vaak tegen beter weten in. Ondanks de moderne voetbal bioscopen van tegenwoordig probeert hij hier en daar in hekken te klimmen, met als gevolg boze blikken van de stewards.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Brigata Tifosi: "Sta op tegen de KNVB"

  Ultras/fanatieke supporters

  Brigata Tifosi vs. KNVB: ronde twee!

  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: De Graafschap

  In de videotheek

  Keihard genieten van de play-offs