Actueel

Brigata Tifosi stand your ground!

brigata tifosiDe afgelopen maanden rommelt het binnen de Graafschap. Ontevreden supporters en bestuurders die allemaal het wiel hebben uitgevonden. Een vervelende situatie natuurlijk, want wanneer supporters en bestuur niet meer lekker door één deur gaan is er een altijd heersende spanning aanwezig. Bij Feyenoord en Ajax sluimert die onvrede en bestuurlijke rotzooi al jaren op de achtergrond, en soms gaat het verkeerd. Wanneer er bij ‘de grote jongens’ iets gebeurt is het gelijk landelijk nieuws. Maar bij de Superboeren blijft het beperkt tot wat lokale kranten, en misschien een klein stukje in de Sportkaternen. Maar dat het bij de Graafschap de afgelopen tijd niet gezellig is geweest heb je hier en op andere blogs al gelezen. Want waar het bij Feyenoord en Ajax vooral bij speldenprikjes blijft van bestuur naar supporters en vice versa is het bij de Graafschap na de uitwedstrijd tegen Veendam echt geëscaleerd. Over en weer gaven supporters en bestuurders elkaar de schuld van wat daar gebeurde, wat resulteerde in het trieste feit dat het bestuur van de club eenzijdig heeft besloten Vak 31 te sluiten en ook het eigen hok van Brigata Tifosi te sluiten.

Gelukkig is er van de week een lichtpuntje voor de boys van Brigata Tifosi, en laat de club zien dat het niet zonder de supporters kan. Middels een brief aan het bestuur van Brigata Tifosi biedt de Graafschap zijn supporters oprechte excuses aan, en zetten zij de deur weer open voor de fanatieke aanhang.

Brief-aan-Brigata-1

Ondanks dat de club de afgelopen maanden absoluut niet netjes heeft gehandeld richting zijn fanatieke aanhang, zeg maar gerust deze groep geschoffeerd heeft, is er nu toch weer reden voor een glimlach. De aanhouder wint zullen we maar zeggen. In Doetinchem lijkt het er in ieder geval op, en we hopen van harte dat de mannen van Brigata Tifosi hun vak weer terug krijgen. Want voetbal is voor supporters!

BRIGATA TIFOSI STAND YOUR GROUND!

(brief via Brigata Tifosi)

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %