Fotoreportages

Een unieke kijk op Braziliaanse voetbalcultuur

Gewapend met zijn camera, reist Daniel Duarte Pillar langs de velden van de Braziliaanse staat Rio Grande do Sul. De grote stadions, zoals die van Grêmio Foot-Ball Porto Alegrense, laat hij het liefst links liggen. Oude, krakkemikkige, stadions van oude en vergeten voetbalclubs zijn meer zijn ‘ding’. Op zijn website Interior Forte neemt hij zijn lezers en kijkers mee langs de velden die hij bezoekt. Hier bij In De Hekken zijn we een groot fan van Daniel en zijn unieke manier om Braziliaanse voetbalcultuur in foto’s te vangen. En die unieke manier delen we graag met je.

Zijn liefde om de gewone clubs te bezoeken, komt niet uit de lucht vallen. “Weet je”, zo begint Daniel, “ik heb de website ooit opgezet om de wedstrijden en fans van de kleine clubs in Rio Grande do Sul vast te leggen. Deze clubs bestaan soms meer dan 100 jaar en hebben zeer trouwe fans. Ze hebben echter ook flinke moeilijkheden om met de grote clubs uit de hoofdstad van Rio Grande do Sul te concurreren”. Dus reist hij langs stadions, die herinneren aan glorietijden van clubs en legt hij op een unieke manier de Braziliaanse voetbalcultuur uit de meest zuidelijke staat van Brazilië vast. “Enerzijds uit liefde voor het voetbal, anderzijds uit respect voor de kleinere clubs en hun fanatieke fans”, zie klinkt het eerbiedig. Kijk en geniet van zijn foto’s!

Interior Forte is ook te volgen via Instagram, Twitter en Facebook.

Martijn
Martijn was sinds de oprichting van In De Hekken, tot 2019, redacteur en vaste schrijver. Daarnaast beheerde hij de In De Hekken Instagram pagina en de Twitter pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver was voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht liet schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %