België & Nederland

Brasserskade Delft: een monumentaal stadion in het amateurvoetbal

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Vraag een willekeurige voetballiefhebber naar de grootste 15 stadions van Nederland en de kans is groot dat hij of zij toch wel tot veertien moet komen. De top drie is natuurlijk zo geraden en ook AZ en Twente zullen geen moeilijkheden zijn. De subtoppers Vitesse, Utrecht, Heerenveen en Groningen zullen waarschijnlijk volgen. Bij Willem II, PEC en ADO zal het waarschijnlijk toch al een beetje gokken worden. En de echte kenner zal ook NAC en Roda JC er zo uit persen. De veertien binnen. Maar dan die vijftiende. Welke profclub moet dat dan zijn? Geen dus. Nummer 11 op de lijst met grootste stadions ligt in het profvoetballoze Delft. Het is de Brasserskade van eersteklasser DHC!

Eerder schreef Martijn Mureau op deze site al uitgebreid over de schitterende geschiedenis van dit unieke stadion. Dat stuk is absoluut het lezen waard en we zullen dus ook niet te veel in de herhaling vallen. Gestart voor een profclub en gebouwd in 1960 is De Brasserskade ongetwijfeld een van de mooiste amateurvoetballocaties in Nederland. Het een sportpark noemen doet het monumentale stadion tekort. Mede door een gigantische Elascontribune is er vandaag de dag plek voor 18.000 supporters. Alhoewel het eerdergenoemde stuk geweldig is, is het toch wel eens tijd voor nieuw materiaal. De tijd vliegt namelijk en sinds dit artikel zijn al weer zes jaren verstreken. Geniet daarom nogmaals van dit mooie stukje voetbalgeschiedenis door onderstaande foto’s en video!

 

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Lars Smit
Over de schrijver

Geboren in 1996 en een leven lang verliefd op N.E.C. en voetbal in het algemeen. Helemaal gek van groundhoppen, vergane glorie en amateurvoetbal. Actief als zeer matige spits in de reserve vijfde klasse.
    Ook leuk om te lezen...
    Columns

    THEY FADE AND DIE...

    Vergane Glorie

    Vergane Glorie: Brasserskade Delft