Vraag een willekeurige voetballiefhebber naar de grootste 15 stadions van Nederland en de kans is groot dat hij of zij toch wel tot veertien moet komen. De top drie is natuurlijk zo geraden en ook AZ en Twente zullen geen moeilijkheden zijn. De subtoppers Vitesse, Utrecht, Heerenveen en Groningen zullen waarschijnlijk volgen. Bij Willem II, PEC en ADO zal het waarschijnlijk toch al een beetje gokken worden. En de echte kenner zal ook NAC en Roda JC er zo uit persen. De veertien binnen. Maar dan die vijftiende. Welke profclub moet dat dan zijn? Geen dus. Nummer 11 op de lijst met grootste stadions ligt in het profvoetballoze Delft. Het is de Brasserskade van eersteklasser DHC!

Eerder schreef Martijn Mureau op deze site al uitgebreid over de schitterende geschiedenis van dit unieke stadion. Dat stuk is absoluut het lezen waard en we zullen dus ook niet te veel in de herhaling vallen. Gestart voor een profclub en gebouwd in 1960 is De Brasserskade ongetwijfeld een van de mooiste amateurvoetballocaties in Nederland. Het een sportpark noemen doet het monumentale stadion tekort. Mede door een gigantische Elascontribune is er vandaag de dag plek voor 18.000 supporters. Alhoewel het eerdergenoemde stuk geweldig is, is het toch wel eens tijd voor nieuw materiaal. De tijd vliegt namelijk en sinds dit artikel zijn al weer zes jaren verstreken. Geniet daarom nogmaals van dit mooie stukje voetbalgeschiedenis door onderstaande foto’s en video!

 

Sander Wesdijk
Mijn naam is Sander Wesdijk en ik heb een passie voor voetbal, reizen en fotografie. In het weekend volg ik meestal mijn club Excelsior achterna, maar ik ben ook vaak bij een obscure wedstrijd te vinden in bijvoorbeeld Polen of Israël. Tijdens wedstrijden vind ik het schitterend om de emoties van de supporters vast te leggen met mijn camera. Deze foto's wil ik graag met jullie delen!

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.