In de actualiteit

Boulogne Boys: Ultras tussen klapperpubliek

De Boulogne Boys van de Kop of Boulogne (KOB) zijn na diverse incidenten met de Supras Auteuil van de tegenoverliggende Tribune d’Auteuil net als hun rivalen door Paris Saint Germain verbannen uit het stadion. Uitingen van de groepen zijn niet meer welkom in het Parc des Princes, evenals de meeste leden van de ultras. De Boulogne Boys blijven echter hun club steunen, ook bij uitwedstrijden. Het uitvak is verboden terrein, maar kaarten voor het thuisvak zijn altijd wel te krijgen. Zo ook afgelopen weekend voor de hoofdtribune in Lorient, Bretagne. Het contrast tussen het statische klapperpubliek van het provincieclubje Lorient en de onverschrokken ultras uit miljoenenstad Parijs is groot. Waar ‘het virus van Alkmaar’, de klappers, blijkbaar zelfs de Bretonse kust heeft bereikt, tonen de Boulogne Boys de ware supportersaard: Ze kunnen ons nog zoveel verbieden, we blijven komen en doen wat we willen. Everywhere. Anywhere.

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Matthijs
Over de schrijver

Support Your Local is zijn motto. Kwam in 1997 op 8-jarige leeftijd op de lokroep van de lichtmasten en het gejuich uit de Alkmaarderhout af, dat tot in zijn woonplaats Heiloo te zien en te horen was. Sindsdien uitgegroeid tot fanatiek supporter van AZ, zowel uit als thuis. Tegen het moderne voetbal is een ander motto. Strijdt o.a. via Supportersbeweging Victoria Alkmaar voor de rechten van supporters en het behoud van de supporterscultuur. Buiten het voetbal student sociale geografie in Utrecht.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Buffon probeert vloek te verbreken: Terug naar Juventus

  In de actualiteitUltras/fanatieke supporters

  Collectif Ultras Paris zet Parijs in vuur en vlam

  Columns

  Als dingen samenkomen op de tribune

  Columns

  Neymar en z’n transfer van m’n bed show