In de actualiteit

Boulogne Boys: Ultras tussen klapperpubliek

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

De Boulogne Boys van de Kop of Boulogne (KOB) zijn na diverse incidenten met de Supras Auteuil van de tegenoverliggende Tribune d’Auteuil net als hun rivalen door Paris Saint Germain verbannen uit het stadion. Uitingen van de groepen zijn niet meer welkom in het Parc des Princes, evenals de meeste leden van de ultras. De Boulogne Boys blijven echter hun club steunen, ook bij uitwedstrijden. Het uitvak is verboden terrein, maar kaarten voor het thuisvak zijn altijd wel te krijgen. Zo ook afgelopen weekend voor de hoofdtribune in Lorient, Bretagne. Het contrast tussen het statische klapperpubliek van het provincieclubje Lorient en de onverschrokken ultras uit miljoenenstad Parijs is groot. Waar ‘het virus van Alkmaar’, de klappers, blijkbaar zelfs de Bretonse kust heeft bereikt, tonen de Boulogne Boys de ware supportersaard: Ze kunnen ons nog zoveel verbieden, we blijven komen en doen wat we willen. Everywhere. Anywhere.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Buffon probeert vloek te verbreken: Terug naar Juventus

  In de actualiteitUltras/fanatieke supporters

  Collectif Ultras Paris zet Parijs in vuur en vlam

  Columns

  Als dingen samenkomen op de tribune

  Columns

  Neymar en z’n transfer van m’n bed show