GroundhoppingVoetbal in Engeland

Bootvinck bij verrassend leuk Hull City

Vrijdagavond de nachtboot naar Engeland, zaterdag een wedstrijd van Hull City bezoeken om vervolgens diezelfde avond weer terug te gaan naar Nederland. Waarom zou je dat doen? Nou, waarom niet eigenlijk?

Het is vrijdagavond 6 mei 20:00 en de zeemanstoeter klinkt vanuit Rotterdam Europoort. Veel Engelsen komen terug van vakantie en zitten (op het deck) lekker te boozen op deze zonnige avond. Ruim 12 uur later meert de boot aan in de haven van de stad: Kingston upon Hull. Om 12:30 lokale tijd speelt Hull City tegen Nottingham Forest. Als Nottingham de dinsdag ervoor de inhaalwedstrijd van Bournemouth had weten te winnen was de wedstrijd tegen Hull City heel belangrijk voor promotie. Helaas had de vinckgod het iets anders met mij voor want Nottingham verloor en de strijd om directe promotie is beslist, maar dat mag de pret niet drukken. We besluiten om van de P&O terminal met de bus naar het treinstation te gaan. Vandaar uit lopen wij richting het stadion om de kaartjes op te halen. Ook wordt er een Hull City shirt en een programmaboekje aangeschaft.

Lelijk stadion van Hull City

Het stadion is van de buitenkant erg lelijk en lijkt op een zooitje bij elkaar geraapt aluminiumfolie. De fanshop en de “Ticket office” zitten beide in het stadion. De medewerkers zijn erg vriendelijk en laten ons het redelijk brede aanbod in de fanshop zien. Thuisshirts van Hull City zijn te koop voor 45 pond, en casual kleding van ‘The Tigers’ voor tussen de 15 en 25 pond. Best te overzien dus. We halen de tickets op in het stadion, en scheuren de envelop open. De kaarten zijn verassend mooi en tijdens het betreden van het stadion wordt de barcode er niet afgescheurd. Absolute pluspunten!

Het is drie uur voor de wedstrijd en we staan te vegeteren voor het stadion. We gaan terug naar het centrum van Hull wat ongeveer 15 minuten lopen is door o.a. groene velden en karakteristieke Engelse straten. Onderweg naar het centrum komen al gauw supporters met rode shirts ons tegemoet lopen. Zij vertegenwoordigen natuurlijk de clubkleuren van de tegenstander van vandaag; Nottingham Forest. In Engeland kunnen die namelijk gewoon vrij rondlopen rondom een wedstrijd als deze.

Wedstrijd en stadionvoer 

Vlak voor de wedstrijd weten we nog een heerlijke ‘Chicken Balti Pie’ te scoren. Dit is een heerlijke pie voor 3,80 pond met warme kip in een Indisch sausje. De wedstrijd zelf eindigt in een fantastische climax wanneer Forest in de 92e minuut de 0-1 scoort. De Forest supporters gooien twee rookbommetjes op het veld en de wedstrijd lijkt gedaan. Veel mensen verlaten het stadion en zijn klaar met dit seizoen. Terwijl Hull City en Forest supporters elkaar aan het uitdagen zijn ligt de bal alweer in het net. In de 94e minuut scoort Hull City de 1-1 en de supporters lopen massaal naar de rand van de boarding toe. Voor het laatste fluitsignaal duikt er allerlei politie op om een pitch invasion te voorkomen. Erg jammer.

Daarna is het tijd om weer de biezen te pakken en de stad in te gaan om een heerlijke traditionele Fish and Chips te scoren. Zoals altijd druipt het vet van de vis af op de frieten, zoals we dat zo graag zien. We zoeken de boot weer op en komen op zondagochtend aan in de haven van Rotterdam. De vincktrip is absoluut geslaagd.

Estéban den Toom
Student journalistiek aan Windesheim in Zwolle. Gaat naar zowel uit- als thuiswedstrijden van de lokale PeeEeCee. Gek van stadions, supporters en voetbalcultuur.

Reageren is niet mogelijk.

0 %