In de actualiteit

Boete Union Berlin: volksclub reageert briljant op DFB

Trainer van Union Berlin viert feest met supporters van de volksclub
In de Hekken Shop

De DFB geeft Union Berlin een boete vanwege ‘overtredingen’ rondom de promotiewedstrijd tegen VFB Stuttgart. De Duitse volksclub promoveerde voor het eerst in haar bestaan.

Boete Union Berlin

Nog nooit speelde de volksclub op het hoogste niveau van Duitsland. Tot het seizoen 2019/2020. Waar de club in 2004 en 2008 bijna failliet was, promoveerde het afgelopen seizoen naar de Bundesliga. Een bloedstollende finale werd uiteindelijk gewonnen van VFB Stuttgart.

De historische gebeurtenis werd gevierd met een pitch invasion. En met fakkels. Zoals het hoort. Uitzinnige taferelen. De DFB kan er geen begrip voor opbrengen.  Een boete van 56 duizend euro wordt uitgedeeld. Hoe ver kan je van het voetbal afstaan? Wellicht nog verder dan de KNVB?

Spelers en club zijn één in Berlijn. Op het moment dat de club in 2004 op een faillissement leek af te stevenen, kwamen de supporters in actie. De actie Blut für Union werd opgezet, fans verkochten hun bloed en schonken het opgehaalde geld aan de club.

Ook in 2008 boden de supporters op indrukwekkende wijze hun club de helpende hand. Het stadion van Union was toe aan een renovatie, maar geld om dit te bewerkstelligen ontbrak. Dus besloten de fans, zo’n 2500 in totaal, hun mouwen op te stropen en zelf de beoogde renovatie op zich te nemen. Door deze actie van de supporters, speelt de club nog steeds in het stadion waar het een kleine honderd jaar geleden allemaal is begonnen.

Het bestuur van de club weet dit. Zij kennen hun supporters. Zij weten wat de club voor hen betekent. Zodoende reageert de club briljant op de straf van de voetbalbond.

For promotion, investments must be made.

Een club die het opneemt voor haar supporters. Zoals het hoort. Wat kan Union Berlin die boete nu schelen?

 

retro voetbalshirts
In de Hekken Shop
In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 50)

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 12)

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 11)

  In de actualiteit

  Union Berlin, een voorbeeld in alles