In de Boeken

Bizarre promotie RKC Waalwijk – In De Geschiedenisboeken

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Vandaag een jaar geleden dwong RKC Waalwijk promotie naar de Eredivisie af. Iedereen kan zich de bizarre promotiefinale tegen GAE nog herinneren. Wie had dat ooit verwacht nadat de Waalwijkers als nummer acht de play-offs ingingen?

In de eerste ronde leek het al snel klaar na de 2-0 nederlaag op bezoek bij N.E.C. In eigen huis wisten de Geelblauwen de achterstand goed te maken en hield het vervolgens stand tegen Excelsior. Go Ahead Eagles was de laatste horde. Nadat het thuis in 0-0 was geëindigd, zou de beslissing in de Deventer vallen. In een krankzinnig duel promoveerde RKC Waalwijk naar de Eredivisie. De wedstrijd, die eindige in 4-5, ging als meest bizarre promotie ooit de boeken. Gelukkig zijn er genoeg beelden om nog een keer te genieten van deze wedstrijd.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Niels Verzijlberg
Over de schrijver

Hoofdredactie van In de Hekken. Vierdejaars SPECO Sportcommunicatie student. Content Creator bij RKC Waalwijk. Is gek van voetbal in het algemeen en probeert zoveel mogelijk wedstrijden in binnen- en buitenland te bezoeken.
  Ook leuk om te lezen...
  In de geschiedenisboeken

  In De Geschiedenisboeken: ADO Europa in!

  Het seizoen 2019-2020

  Het seizoen 19-20 van: RKC Waalwijk

  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: RKC Waalwijk

  In de actualiteit

  Het verdriet van België: de play-offs