Voetbalboeken

Bizarre promotie RKC Waalwijk – In De Geschiedenisboeken

Vandaag een jaar geleden dwong RKC Waalwijk promotie naar de Eredivisie af. Iedereen kan zich de bizarre promotiefinale tegen GAE nog herinneren. Wie had dat ooit verwacht nadat de Waalwijkers als nummer acht de play-offs ingingen?

In de eerste ronde leek het al snel klaar na de 2-0 nederlaag op bezoek bij N.E.C. In eigen huis wisten de Geelblauwen de achterstand goed te maken en hield het vervolgens stand tegen Excelsior. Go Ahead Eagles was de laatste horde. Nadat het thuis in 0-0 was geëindigd, zou de beslissing in de Deventer vallen. In een krankzinnig duel promoveerde RKC Waalwijk naar de Eredivisie. De wedstrijd, die eindige in 4-5, ging als meest bizarre promotie ooit de boeken. Gelukkig zijn er genoeg beelden om nog een keer te genieten van deze wedstrijd.

Niels Verzijlberg
Content Creator bij RKC Waalwijk. MSc student Business Communication and Digital Media. BA in (Sport)Communication. Is gek van voetbal in het algemeen en probeert zoveel mogelijk wedstrijden in binnen- en buitenland te bezoeken.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %