ActueelVoetbal in België

Pyro en bekervoetbal in baggerstad Sliedrecht

Op zaterdag 30 maart staat voor de Voetbal Vereniging Sliedrecht een historische wedstrijd op het programma. De Zaterdag Eerste Klasser treedt vandaag namelijk aan in de kwartfinale van de districtsbeker. Tegenstander is Serooskerke uit Zeeland. Bijzonder, want de Zeeuwse club is namelijk een Tweede Klasser. Voor beide clubs dus een unieke mogelijkheid om de landelijke KNVB Beker te behalen. 

 

Sliedrecht

Sliedrecht is een kleine stad met 25.000 inwoners. De stad ligt aan een vertakking van de rivier de Merwede. Het behoort daarmee tot de Drechtsteden. Sliedrecht is een baggerstad. Niet omdat het vervelend is om er te wonen, maar omdat er twee grote baggerbedrijven gevestigd zijn. Tevens is in de stad de eerste IKEA van Nederland gevestigd.

 

Historie VV Sliedrecht

VV Sliedrecht is opgericht in 1912. Het bivakkeerde vooral in de lagere regionen van het amateurvoetbal. In 2000 promoveerden de blauw-witten naar de Derde Klasse, gevolgd door een promotie naar de tweede klasse enkele jaren later. In 2011 promoveerde VV Sliedrecht wederom, waarna in 2017 één jaar Hoofdklasse voetbal volgde.

 

Sportpark De Lockhorst

Het is aangenaam druk op het sportpark. Veteranen teams drinken meters bier weg. Jonge vaders trappen een balletje over met hun kind. De zon schijnt en het is goed vertoeven langs de kant van het veld. Door het kunstgras zal het een stuk minder fijn aanvoelen voor de 22 heren op het veld. Reden is het kunstgras, dat warmt lekker op bij deze zonnekracht.

Vooral Serooskerke had daar last van. Een tiental supporters zorgt voor een heerlijke opkomst met fakkels en rookpotten. Bestuur van Sliedrecht volledig over de zeik. Waarbij hij één van de jongens een snotneus noemt. Weinig respectvol en vooral kinderachtig om zo als volwassen man tegen een puber te praten. Een speler van de uitploeg dient uiteindelijk tussenbeide te komen.

Voordat de rookwolken uiteindelijk zijn opgetrokken staat het al 3-0. Wij besluiten ons geluk verder te beproeven op het zonovergoten terras. We zien daar voor rust nog de 4-0 vallen. Na rust loopt de score op tot een 10-0. Wat een klassenverschil. VV Sliedrecht zit dus in de koker bij de loting van de Eerste Kwalificatieronde voor de KNVB Beker in Augustus.

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %