In de actualiteitIn de fotoreportages

Beerschot-Wilrijk massaal op bezoek in Hamme

KFC Vigor Wuitens Hamme vs Beerschot Wilrijk

In 2013 ging de stekker uit K. Beerschot AC. Een opeenstapeling van financiële debacles in een sportief rampzalig seizoen luidde het einde in van de club uit Antwerpen. Met het failliet van de Kielse traditieclub waren tienduizend voetbalsupporters ineens supporterswees. Het moment dat de club niet meer te redden moet verschrikkelijk zijn geweest voor de trouwe fans uit ‘t Kiel. Zij waren het echter ook die de club nieuw leven inbliezen. De club had geen bestuur, geen team, zelfs geen stadion. Maar dit alles weerhield een groep supporters er niet van om er alles aan te doen om Beerschot voort te laten leven. De club moest op zoek naar financiers, naar een club om mee te fuseren. Deze club vonden de supporters in Wilrijk, spelende in de Eerste Provinciale in Antwerpen. Wilrijk en Beerschot fuseerden tot FCO Beerschot-Wilrijk.

Natuurlijk zijn er vraagtekens te plaatsen bij het succes van Beerschot. De club heeft een puinhoop achtergelaten, verklaarde zich failliet, nam een andere club over (fuseerde volgens de letter van de wet) en ging succesvol weer verder. Enkele jaren later lijkt Beerschot-Wilrijk aan de poorten van de Tweede Klasse te staan. De club staat in het derde niveau bovenaan, en de fans dromen stiekem van promotie naar de tweede klasse.

Sinds de stichting van de nieuwe club zijn de fans van het vorige Beerschot echter trouw gebleven en reizen zij hun club massaal achterna. Maakt niet uit waar in België, de opkomst van de fans is Eerste Klasse waardig. Dit weekend speelde Beerschot-Wilrijk -om de hoek- bij Hamme en de opkomst was groot. Kijk en geniet van het fotoverslag!

Foto’s Hamme – Beerschot-Wilrijk

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn M.
Over de schrijver

Martijn is redacteur en vaste schrijver voor In De Hekken. Daarnaast beheert hij de In De Hekken Instagram pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver is voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht laat schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.
  Ook leuk om te lezen...
  Reportage

  KV Mechelen: kampioenstreffer in de laatste minuut

  Groundhopping

  De groundhop: Afscheid nemen van T2

  Groundhopping

  De groundhop: promotiezenuwen in België

  In de actualiteit

  De jeugd heeft de toekomst: Willebroekse SV