Actueel

Augustus 2017: Ultras Cruoninga, Legia in gevecht met UEFA

Het jaar 2017 zit er bijna op en de tijd is aangebroken om terug te blikken op het afgelopen jaar. In de Hekken blikt per maand terug op de belangrijkste gebeurtenissen. Vandaag is het de beurt aan de maand augustus, waarin onder andere Ultras Cruoninga het levenslicht zag en Legia in gevecht met de UEFA. 

Ultras Cruoninga

Het wegvallen van de Groningen Fanatics is waarschijnlijk bij niemand onopgemerkt gebleven. Nadat het doek van de ultras-groep gejat was, hebben zij zich volgens de ultras-code opgeheven. Sindsdien heerste er een angstvallige stilte in de Euroborg, maar daar kwam in augustus verandering in.

Op 1 augustus 2017 kondigde Ultras Cruoninga zich aan. De nieuwe ultras riepen tevens gelijk een nieuwe tribune in het leven: Noordtribune Groningen. Hieronder een kort overzicht met de sfeeracties van Ultras Cruoninga van het afgelopen halfjaar.

Legia supporters herdenken Poolse Opstand

Op 1 augustus 1944 begon de opstand van Warschau. Tijdens de gewapende opstand van het Pools verzet tegen nazi-Duitsland sneuvelden aan de Poolse kant circa 200.000 mensen, waaronder vele kinderen. De opstand werd op grootse wijze herdacht door de supporters van Legia Warschau. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Astana zagen we een indrukwekkende tifo van de Polen.

Fortuna fans bemachtigen gouden aandeel

De supporters van Fortuna Sittard hebben een gouden aandeel van hun club verworven. De schriftelijke toezegging werd 31 juli 2017 ondertekend. Het proces dat heeft geleid tot het bemachtigen van het gouden aandeel liep al sinds de oprichting van Fortuna-sc in 2012. Het gouden aandeel dat in handen is van de supporters houdt in dat het bestuur van Fortuna in bepaalde kwesties verplicht is de STAK (Stichting Administratiekantoor Fortuna Sittard) om goedkeuring te vragen. Denk hierbij aan besluiten rondom fusies, naam, clubkleuren, logo, speelstad en de locatie van het stadion.

Bovendien mag de supportersvereniging van Fortuna één van de vijf leden van de Raad van Toezicht aandragen. Hiermee hebben de supporters een groot zeggenschap in belangrijke beslissingen rondom de cultuur en identiteit van hun club.

Legia fans reageren briljant op straf UEFA

Zoals hierboven te lezen was, herdachten de Legia fans met een indrukwekkende tifo de Poolse Opstand. De UEFA was wat minder blij met de sfeeractie, want de club ontving een geldboete van 35.000 euro. De band tussen de UEFA en Legia supporters is al niet zo goed en die zal na vanavond ook niet verbeteren, want de supporters reageerde briljant op de straf…

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %