In de actualiteit

Groningen Fanatics stoppen ermee

In de Hekken Shop

Toch wel heftig nieuws uit Groningen. In een statement op hun eigen website laat Groningen Fanatics weten dat ze stoppen met al hun activiteiten. Aanleiding voor het opheffen van de groep is diefstal van een aantal groepsdoeken door supporters van rivaal SC Heerenveen. Volgens Dagblad van het Noorden is een 24-jarige supporter van FC Groningen beroofd door een groep Heerenveen-supporters, waarvan er maar liefst acht zijn aangehouden. De actie zou weer een reactie zijn op een diefstal van een doek in het Abe Lenstra Stadion door de mannen uit Groningen. In een reactie laat Groningen Fanatics weten dat het opheffen van de groep de enige juiste beslissing is, maar niet zonder aan te geven dat de thuissituatie van mensen in de groep altijd privé had moeten blijven.

Ondanks dat het ongeschreven regel is dat een groep ermee stopt als doeken door een rivaal worden ingenomen is het dood- en doodzonde natuurlijk. De Fanatics waren vanaf 2003 één van de meest opvallende supportersgroepen in Nederland. Niet alleen ondersteunden ze FC Groningen uit- en thuis op fanatieke wijze, maar liepen ze ook altijd voorop in de strijd voor supportersrechten.

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteit

Het Oosterparkstadion: Oude thuis van FC Groningen

In gesprek met

In gesprek met: Calvin Jong-A-Pin

Dit was het weekend

Dit was het weekend

In de actualiteitIn gesprek met

In gesprek met: Tom van Weert