Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

In de actualiteit

Groningen Fanatics stoppen ermee

Toch wel heftig nieuws uit Groningen. In een statement op hun eigen website laat Groningen Fanatics weten dat ze stoppen met al hun activiteiten. Aanleiding voor het opheffen van de groep is diefstal van een aantal groepsdoeken door supporters van rivaal SC Heerenveen. Volgens Dagblad van het Noorden is een 24-jarige supporter van FC Groningen beroofd door een groep Heerenveen-supporters, waarvan er maar liefst acht zijn aangehouden. De actie zou weer een reactie zijn op een diefstal van een doek in het Abe Lenstra Stadion door de mannen uit Groningen. In een reactie laat Groningen Fanatics weten dat het opheffen van de groep de enige juiste beslissing is, maar niet zonder aan te geven dat de thuissituatie van mensen in de groep altijd privé had moeten blijven.

Ondanks dat het ongeschreven regel is dat een groep ermee stopt als doeken door een rivaal worden ingenomen is het dood- en doodzonde natuurlijk. De Fanatics waren vanaf 2003 één van de meest opvallende supportersgroepen in Nederland. Niet alleen ondersteunden ze FC Groningen uit- en thuis op fanatieke wijze, maar liepen ze ook altijd voorop in de strijd voor supportersrechten.

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  In de geschiedenisboeken

  In De Geschiedenisboeken: ADO Europa in!

  In de geschiedenisboeken

  In De Geschiedenisboeken: De Friese spandoekenstrijd, een onbedoelde traditie

  Het seizoen 2019-2020In de actualiteit

  Het seizoen 19-20 van: sc Heerenveen

  In de Boeken

  Cupkoorts FC Groningen: de droom van elke supporter