Amateurvoetbal

Amateurliefde: Lorenzo Davids gaat de kelderklasse in

Het zijn van die berichten die bevestigen dat sommige spelers het nog altijd voor het liefde van het spelletje blijven doen. Lorenzo Davids vertrekt naar SV Nijmegen. Bij de meeste voetballiefhebbers zal het een naam zijn die ze al jaren niet meer hebben gehoord en die hoogstens ergens vaag een belletje doet rinkelen. Voor NEC-supporters zal het een naam zijn die doet terugdenken aan de gouden tijden in 2008 en 2009. En voor liefhebbers van voetbal in de regio zal het een naam zijn die bekend voor komt als de man die met DFS de districtsbeker won. En volgend seizoen gaat deze oud-prof van onder meer Augsburg en Bournemouth dus zijn opwachting maken bij een volksclub in de Zondag Vierde klasse.

Ooit was Lorenzo Davids een groot talent in de jeugdopleiding van Feyenoord. Iemand die op zijn 33e nog ergens in de Eredivisie zou afbouwen in plaats van in de Vierde klasse. De echte doorbraak hier kwam nooit en dus vertrok de middenvelder naar Nijmegen. Voor NEC speelde hij ongeveer 150 wedstrijden en maakte het droomjaar 2008 en het UEFA cup avontuur mee. Hierna speelde hij nog, zonder al te veel succes, voor het Duitse Augsburg in de Bundesliga, AFC Bournemouth en Randers in Denemarken. Vervolgens was het profavontuur klaar en zocht Davids zijn toevlucht tot de top van het amateurvoetbal. Met DFS uit Opheusden won hij de districtsbeker en speelde jarenlang in de Hoofdklasse. Dit seizoen was Davids als aanvoerder op weg naar een kampioenschap in de Eerste klasse. Tot de club besloot de stekker uit het prestatievoetbal te trekken en Corona besloot de stekker uit het voetbalseizoen te trekken. Davids was opeens transfervrij.

Nijmeegse volksclub

SV Nijmegen is sinds haar oprichting in 1921 eigenlijk altijd al een club geweest die actief was in de lagere regionen. Een echte volksclub. Ingeklemd tussen de wijken Wolfskuil, Waterkwartier en Hees. Met vooral spelers uit deze wijken in de selectie. De club kan rekenen op een trouwe schare supporters waar menig eersteklasser nog jaloers op zou zijn. Voor de mensen van de wijk is SV Nijmegen van groot belang. De spelers hebben beroepen als bouwvakker, schilder en buschauffeur. De club pendelt al jaren heen en weer tussen de Vierde klasse en de Vijfde klasse. Afgelopen seizoen was het weer eens de Vierde. Voordat Corona om de hoek kwam kijken was de club zelfs hard aan het strijden tegen degradatie. Er werd onder meer 0-8 verloren van Millingen.

En nu hebben het voormalig toptalent en de volksclub elkaar dus gevonden. En dat alles heeft te maken met het jaar 2021. Het 100-jarig bestaan van de club. SV Nijmegen wil niets liever dan dit jaar kampioen worden. Dus is er al een elftal aan spelers aangetrokken voor volgend seizoen. Bijna allemaal spelers die al een verleden hebben bij SV Nijmegen. Spelers die dus willen terugkomen om hun oude club in het jubileumjaar naar grote hoogte te doen stijgen. En Lorenzo Davids, die via een buurman in beeld kwam, is de kers op de taart van dat plan. Een voormalig toptalent van Feyenoord, die Europees speelde met NEC en in de Bundesliga streed voor Augsburg trekt naar Nijmegen om een volksclub in haar 100-jarig bestaan aan een kampioenschap te helpen. Schitterend!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %