Voetbalsupporters

1 supporter overlijdt bij vechtpartij tussen AEK Athene en Dinamo Zagreb

Vandaag staat de Champions League wedstrijd tussen AEK Athene en Dinamo Zagreb op het programma. Vanwege verwachte ongeregeldheden werden Kroatische uitsupporters verboden door de Griekse autoriteiten. Toch reisden de ultras van Bad Blue Boys per auto af naar Athene. Gisteravond kwam het tot een confrontatie tussen honderden supporters. Griekse media melden inmiddels dat één supporter van AEK hierbij is komen te overlijden.

De Bad Blue Boys van Dinamo Zagreb hebben door de jaren heen al een aardige reputatie op weten te bouwen in het Europese voetbal dankzij meerdere sfeeracties en vechtpartijen. De loting AEK Athene – Dinamo Zagreb werd daardoor door iedere supportersliefhebber direct omcirkeld. De Griekse autoriteiten waren minder enthousiast en besloten over te gaan tot een uitsupportersverbod. Dit houdt de BBB niet tegen om alsnog af te reizen naar Griekenland en gisteren kwamen honderd Kroatische supporters aan in Athene.

Stokken

Zij vinden zichzelf, naar verluidt, met een groep van 150 supporters terug in de buurt van het AEK-stadion. Gewapend met stokken en andere slagwapens beginnen ze vervolgens iedere supporter die ze zien aan te vallen. Hierbij komt het tot grote rellen en moeten de supporters van AEK op de loop gaan. Tevens proberen de Kroaten het stadion binnen te dringen en wordt de adelaar voor het stadion beschadigd. Uiteindelijk worden de Kroaten opgepakt door de politie. De Bad Blue Boys zijn al jarenlang bevriend met de ultras Gate 13 van Panathinaikos. Of zij ook aanwezig waren bij dit gevecht is nog onduidelijk.

Inmiddels wordt steeds meer duidelijk over de gevolgen van die vechtpartij. Griekse media melden dat een jonge supporter is komen te overlijden dankzij een scherp object. Behalve de overleden supporter wordt ook melding gemaakt van een minderjarige Griekse supporter in kritieke toestand. Ook zijn en meerdere gewonden aan Kroatische en Griekse kant. Een groot deel van de Kroatische groep is aangehouden door de Griekse politie. Hierover is het laatste woord duidelijk nog niet gesproken…

Beelden:

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %