Actueel

Zoete wraak

Iedere supporter die wel eens in een uitvak heeft gestaan, kent ze. Mannetjes die de hele wedstrijd niets anders doen dan te provoceren richting de uitsupporters. Gebaartjes, bij een goal vooral voor het vak gaan staan juichen in plaats van met elkaar, die dingen. Stoer zijn ze niet -eerder een beetje sneu- maar toch: als je de kans krijgt om wraak te nemen dan grijp je die natuurlijk met beide handen aan. Zoals deze VVV-supporters die een iets te bijdehante NAC’er terugpakken.

Het zijn de returns van de tweede ronde van de play-offs en VVV speelt een kansloze wedstrijd bij NAC dat uiteindelijk met 3-0 wint. Dit tot vermaak van een aantal supporters onder het ‘aquarium’ waarin de uitsupporters bij de Bredanaars standaard worden gedumpt. Een daarvan stelt zich wel heel erg aan en blijft maar op de meest sneue manieren de VVV’ers te provoceren. En veilig achter een stevige wand van plexiglas denkt hij daar gewoon mee weg te komen maar hij rekent even buiten de macht van het internet.

Na de wedstrijd opent een aantal supporters de ‘jacht’ op de provocerende NAC’er. Het internet wordt afgestruind en al snel hebben ze een naam. En een adres.

Een groot deel van de burgerlijke goegemeente weet –zeker met het treurige gedrag van een aantal doorgesnoven pubers bij Haarlem vorige week- nu dat Patrick, want inmiddels heeft de provocerende NAC’er ook een naam gekregen, maar beter snel nog even die aanvullende tandartsverzekering kan afsluiten. En zou zijn woning wel voldoende verzekerd zijn tegen glasschade?

Gelukkig zijn de VVV’ers even vindingrijke als vergevingsgezinde voetbalsupporters. En toch hè, wraak nemen.. Als NAC uiteindelijk via dezelfde play-offs degradeert, besluiten ze de rekening te vereffenen. Met een aantal flesjes van het biermerk dat de divisie sponsort waarin NAC het volgend seizoen uitkomt. En een taart. Omdat wraak nu eenmaal zoet is.

Meer foto’s vind je op Venlonaren

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %