In de actualiteit

Zoete wraak

Iedere supporter die wel eens in een uitvak heeft gestaan, kent ze. Mannetjes die de hele wedstrijd niets anders doen dan te provoceren richting de uitsupporters. Gebaartjes, bij een goal vooral voor het vak gaan staan juichen in plaats van met elkaar, die dingen. Stoer zijn ze niet -eerder een beetje sneu- maar toch: als je de kans krijgt om wraak te nemen dan grijp je die natuurlijk met beide handen aan. Zoals deze VVV-supporters die een iets te bijdehante NAC’er terugpakken.

Het zijn de returns van de tweede ronde van de play-offs en VVV speelt een kansloze wedstrijd bij NAC dat uiteindelijk met 3-0 wint. Dit tot vermaak van een aantal supporters onder het ‘aquarium’ waarin de uitsupporters bij de Bredanaars standaard worden gedumpt. Een daarvan stelt zich wel heel erg aan en blijft maar op de meest sneue manieren de VVV’ers te provoceren. En veilig achter een stevige wand van plexiglas denkt hij daar gewoon mee weg te komen maar hij rekent even buiten de macht van het internet.

Na de wedstrijd opent een aantal supporters de ‘jacht’ op de provocerende NAC’er. Het internet wordt afgestruind en al snel hebben ze een naam. En een adres.

Een groot deel van de burgerlijke goegemeente weet –zeker met het treurige gedrag van een aantal doorgesnoven pubers bij Haarlem vorige week- nu dat Patrick, want inmiddels heeft de provocerende NAC’er ook een naam gekregen, maar beter snel nog even die aanvullende tandartsverzekering kan afsluiten. En zou zijn woning wel voldoende verzekerd zijn tegen glasschade?

Gelukkig zijn de VVV’ers even vindingrijke als vergevingsgezinde voetbalsupporters. En toch hè, wraak nemen.. Als NAC uiteindelijk via dezelfde play-offs degradeert, besluiten ze de rekening te vereffenen. Met een aantal flesjes van het biermerk dat de divisie sponsort waarin NAC het volgend seizoen uitkomt. En een taart. Omdat wraak nu eenmaal zoet is.

Meer foto’s vind je op Venlonaren

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Over de schrijver

Stadiongebod schrijft op zijn eigen site over wat is geweest, nog komt maar vooral altijd blijft en gaat dat vanaf nu ook doen voor In de Hekken.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Petje af voor de ware helden

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: 'verkeerd' gereden PSV supporters niet welkom

  In de videotheek

  De charme van de beker

  In de actualiteitIn de fotoreportagesIn de Toto divisie

  Spandoek FC Dordrecht: geen hekkenhangen, maar een tifo