Een West Ham-supporter die een T-shirt droeg met een anti-bestuur slogan toen hij als vlaggenzwaaier voorafgaand aan de wedstrijd tegen Liverpool in het London Stadium op het veld stond, heeft een stadionverbod gekregen voor de rest van het seizoen.

Cameron Robson, seizoenkaarthouder die de Hammers uit en thuis volgt, maakte van de gelegenheid gebruik om te protesteren tegen het bestuur van West Ham. Dit deed hij toen hij zich aanmeldde om met een gigantische clubvlag te zwaaien voorafgaand aan de 2-0 nederlaag tegen Liverpool. Robson ritste zijn jas open om een T-shirt te onthullen met de boodschap ‘GSB OUT’. Een verwijzing naar de mede-eigenaars, David Gold en David Sullivan, en de vice-voorzitter, Karren Brady.

Deze week ontving Robson een brief van West Ham waarin de club zegt het dragen van het T-shirt een “doelbewuste provocatie” was. Het was bedoeld om het publiek “op te zwepen” als het bestuur. In de brief staat dat hij regels heeft overtreden die de aanwezigheid verbieden van iedereen die “een bron van gevaar, overlast of ergernis voor een ander persoon vormt”. De club, die de laatste maanden opnieuw geconfronteerd wordt met groeiende onrust van supporters, heeft Robson een stadionverbod opgelegd.

Hammers United

West Ham staat in de degradatiezone van de Premier League, en telkens wanneer de resultaten even tegen vallen komt de onvrede over het stadion en de niet nagekomen beloften van het bestuur weer bovendrijven. Hammers United, een snel groeiende fangroep, organiseerde voor de thuiswedstrijd tegen Everton van vorige maand een ‘statisch’ protest tegen het bestuur waar zo’n 2.000 supporters op afkwamen. Later deze maand staan er meer protestacties op het programma, onder andere tijdens de uitwedstrijd tegen Liverpool op 24 februari. Ook een week later in Stratford, wanneer West Ham thuis speelt tegen Southampton staat er een protest gepland.

[Header via Pro Shots]

Marc Wolterink
Nederlander die al ruim 20 jaar in Londen woont. Werkt voor mediabedrijf en schrijft over financiële producten. Groeide op als supporter van Go Ahead Eagles. Tegenwoordig seizoenkaarthouder bij West Ham United, zijn lokale team, vandaar, en gaat ook wel eens kijken bij Barking FC. Gaat vooral naar het voetbal voor de kameraadschap, de humor en de gezelligheid. Het resultaat is van ondergeschikt belang (dat komt vanzelf als je West Ham-supporter bent).

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.