Start de Normalisatie

West Ham United: stadionverbod om t-shirt met anti-bestuur slogan

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Een West Ham-supporter die een T-shirt droeg met een anti-bestuur slogan toen hij als vlaggenzwaaier voorafgaand aan de wedstrijd tegen Liverpool in het London Stadium op het veld stond, heeft een stadionverbod gekregen voor de rest van het seizoen.

Cameron Robson, seizoenkaarthouder die de Hammers uit en thuis volgt, maakte van de gelegenheid gebruik om te protesteren tegen het bestuur van West Ham. Dit deed hij toen hij zich aanmeldde om met een gigantische clubvlag te zwaaien voorafgaand aan de 2-0 nederlaag tegen Liverpool. Robson ritste zijn jas open om een T-shirt te onthullen met de boodschap ‘GSB OUT’. Een verwijzing naar de mede-eigenaars, David Gold en David Sullivan, en de vice-voorzitter, Karren Brady.

Deze week ontving Robson een brief van West Ham waarin de club zegt het dragen van het T-shirt een “doelbewuste provocatie” was. Het was bedoeld om het publiek “op te zwepen” als het bestuur. In de brief staat dat hij regels heeft overtreden die de aanwezigheid verbieden van iedereen die “een bron van gevaar, overlast of ergernis voor een ander persoon vormt”. De club, die de laatste maanden opnieuw geconfronteerd wordt met groeiende onrust van supporters, heeft Robson een stadionverbod opgelegd.

Hammers United

West Ham staat in de degradatiezone van de Premier League, en telkens wanneer de resultaten even tegen vallen komt de onvrede over het stadion en de niet nagekomen beloften van het bestuur weer bovendrijven. Hammers United, een snel groeiende fangroep, organiseerde voor de thuiswedstrijd tegen Everton van vorige maand een ‘statisch’ protest tegen het bestuur waar zo’n 2.000 supporters op afkwamen. Later deze maand staan er meer protestacties op het programma, onder andere tijdens de uitwedstrijd tegen Liverpool op 24 februari. Ook een week later in Stratford, wanneer West Ham thuis speelt tegen Southampton staat er een protest gepland.

[Header via Pro Shots]

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Marc Wolterink
Over de schrijver

Nederlander die al ruim 20 jaar in Londen woont. Werkt voor mediabedrijf en schrijft over financiële producten. Groeide op als supporter van Go Ahead Eagles. Tegenwoordig seizoenkaarthouder bij West Ham United, zijn lokale team, vandaar, en gaat ook wel eens kijken bij Barking FC. Gaat vooral naar het voetbal voor de kameraadschap, de humor en de gezelligheid. Het resultaat is van ondergeschikt belang (dat komt vanzelf als je West Ham-supporter bent).
  Ook leuk om te lezen...
  In de geschiedenisboeken

  Wenen 1995: kroon op het kunstwerk van het gouden Ajax van de jaren 90

  Against Modern Football

  Voetbal op echt gras: VVV is de volgende

  In de actualiteit

  Precies vier jaar geleden: Laatste keer Upton Park

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Football without fans is nothing