Actueel

West Ham United mural

Op dinsdag 10 mei 2016 speelde West Ham United voor de allerlaatste keer thuis in de Boleyn Ground. In een fantastische ambiance werd Manchester United van toen nog Louis van Gaal met 3-2 verslagen. Sinds het seizoen 2016/2017 speelt de club in het voormalig Olympisch Stadion (tegenwoordig London Stadium genaamd) in Stratford, een verhuizing die zeker in het begin gepaard ging met de nodige problemen (vechtpartijen tussen supporters onderling, problemen met stewards, uitsupporters tussen thuissupporters etc.), maar daarover misschien een andere keer meer.

De Boleyn Ground is inmiddels zo goed als helemaal afgebroken. Er komen flats voor in de plaats en op het beroemde standbeeld aan Barking Road van de 1966 World Cup Winners na is er in Upton Park weinig meer dat nog aan West Ham United herinnert. Natuurlijk, de Boleyno pub en de East Ham Working Men’s Club zijn er nog steeds en voor de Hammers supporters club wordt gezocht naar een locatie in de buurt van Stratford. Ook Nathan’s pie and mash en Ercan’s fish and chips bestaan nog. Maar daarmee houdt het wel op.

Afgelopen week kwam daar echter verandering in. Graffiti artiest David Nash (@GnasherMurals) heeft binnen een paar dagen een prachtige muurschildering gecreëerd van Billy Bonds en Trevor Brooking, twee van West Ham’s favoriete zonen. Voor wie eens een kijkje wil nemen, de schildering is te vinden op de muur van Ercan (Priory Road) op een steenworp afstand van waar vroeger de Southbank (Bobby Moore tribune) stond.

Marc Wolterink
Nederlander die al ruim 20 jaar in Londen woont. Werkt voor mediabedrijf en schrijft over financiële producten. Groeide op als supporter van Go Ahead Eagles. Tegenwoordig seizoenkaarthouder bij West Ham United, zijn lokale team, vandaar, en gaat ook wel eens kijken bij Barking FC. Gaat vooral naar het voetbal voor de kameraadschap, de humor en de gezelligheid. Het resultaat is van ondergeschikt belang (dat komt vanzelf als je West Ham-supporter bent).

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %