Actueel

Welkom in Nederland

Coventry-CityAls Coventry supporter zit je momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De club zit in zwaar weer en onlangs besloot de directie dat Coventry aankomend seizoen haar wedstrijden in Northampton zal spelen, omdat het de kosten van het eigen stadion niet kan betalen. De afstand tussen beide steden is 55 kilometer. Acht jaar terug verliet de club Highfield Road, omdat het nieuwe stadion meer zou opbrengen…

Afgelopen zaterdag was er in Coventry een indrukwekkende protestmars met als slogan ‘Keep Cov in Cov!’. Aan de mars namen ruim 7.000 supporters deel. Terwijl in Coventry een protestmars aan de gang was bereidden de spelers van de Sky Blues zich voor op de oefenwedstrijd tegen Heracles in Tubbergen. Het was voor Coventry de afsluiting van hun trainingskamp in Nederland. Ondanks alle malaise hadden toch nog 21 supporters de moeite genomen om hun club naar Nederland achterna te reizen. De club had oefenwedstrijden op het programma staan tegen Go Ahead Eagles (in Terwolde), Willem II (in Garderen) en Heracles. Een leuke trip dus voor deze fans.

Helaas is de gifbeker voor deze fans toch niet leeg, want de burgervader van Voorst (waar Terwolde onder valt) verbood de wedstrijd GAE – Coventry. Als reden werd aangegeven dat er gewijzigde inzichten in de risicosituatie waren. Van de burgervader van Garderen mocht Willem II – Coventry wel doorgaan, maar alleen achter gesloten deuren. Dit gebeurde en voor de 21 fans van Coventry werd geen uitzondering gemaakt.

Gelukkig liet de burgervader van Tubbergen de wedstrijd wel en zonder restricties doorgaan, waardoor hun reis niet helemaal voor niets is geweest en ze hun club toch nog een keer in Nederland zagen spelen. Schrale troost voor deze fans is dat het niet de enige wedstrijden die werden verboden of achter gesloten deuren gespeeld moesten worden.

De laatste jaren maken onze burgervaders er een sport van om te pas en te onpas wedstrijden te verbieden. Naast bovenstaande wedstrijden werden onder andere NAC – Swansea, RKC – FC Den Bosch en FC Dordrecht – Anderlecht verboden. De nationale politici draaien ons land vakkundig de nek om en de lokale politici trachten ons plezier te vergallen. Namens vele voetbalfans en de 21 Coventry fans in het bijzonder, BEDANKT!

Dit gastartikel is geschreven door Stadionvoer. Dank daarvoor!

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %