Vanwege de Coronacrisis worden in diverse landen de competities waarschijnlijk achter gesloten deuren afgemaakt. Geen supporters dus. Een technologiebedrijf heeft daar een oplossing voor: een app waarmee je je eigen gejuich in de woonkamer kan doorsturen naar de club zodat dit in het stadion en op de televisie te zien is. Nee, het is geen grap.

Juichapp

Premier League-clubs zouden een app kunnen aanbieden aan fans die binnen een seconde virtueel gejuich van hun woonkamer naar stadions kunnen sturen, om op die manier voor sfeer te zorgen tijdens wedstrijden achter gesloten deuren.

Sportsmail heeft vernomen dat Liverpool, Manchester City en Arsenal deze week gesprekken hebben gevoerd met een Duits technologiebedrijf dat een app heeft ontwikkeld die supporters vier keuzes biedt voor het genereren van geluid dat op lege terreinen moet worden gespeeld. Supporters die toegang hebben tot de app, worden gevraagd om te selecteren welke wedstrijd zij willen kijken en welk team zij supporten. Zodra de wedstrijd begint, krijgen de gebruikers vier opties aangebonden: juichen, klappen, zingen of fluiten. Deze acties worden vrijwel onmiddellijk in het stadion afgespeeld en op de televisie uitgezonden.

‘Thuisvoordeel’

De app biedt clubs ook de mogelijkheid om verschillende geluidsniveaus te gebruiken voor thuis- en uit supporters, om alsnog een soort thuisvoordeel te creëren. De app is getest door twee Bundesliga-clubs die deze willen gebruiken als de competitie in Duitsland weer wordt hervat. Hack-CARE, uit München, wil de technologie graag over laten waaien naar de Premier League. Clubs zouden de app gratis kunnen verkrijgen met een potentieel aandeel in de toekomstige inkomsten. Supporters moeten waarschijnlijk 1 pond betalen om de app te downloaden, maar zijn daarna niet aan extra kosten gebonden.

Jurgen Kreuz van Hack-CARE vertelt aan Sportsmail dat de app de capaciteit heeft om een miljoen supporters te ontvangen met een vertraging van een tiende van een seconde om het geluid in de stadions te krijgen. Het bedrijf moet het product nog wel in de Premier League presenteren en daarbij hopen ze eerste de interesse te wekken bij de grote clubs.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.