Columns

‘We moeten echt oppassen vanavond’

3

Vanavond om kwart voor zeven gaat met de wedstrijd Ajax-ASWH de derde ronde van de KNVB Beker van start. De amateurs van Hendrik-Ido-Ambacht konden hun geluk niet op toen ze aan de Amsterdammers werden gekoppeld. Een wedstrijd op zó’n platform, daar hadden ze alleen maar van kunnen dromen. Daarnaast is het voor Ajax natuurlijk een prima gelegenheid om weer wat zelfvertrouwen op te doen. Want na het verlies in Glasgow – ook al waren ze er volgens De Boer veel beter – en het gelijkspel in eigen huis tegen RKC Waalwijk hunkert men in Amsterdam naar doelpunten.

Ik was gisteren dan ook bijzonder geschokt door de uitspraken van Frank de Boer in aanloop naar de wedstrijd van vanavond. Volgens De Boer mag van onderschatting geen sprake zijn vanavond, want – zegt-ie – ‘bij ASWH zit veel voetbalgogme, waarmee ze het ons lastig kunnen maken’. Sorry? Ajax, dat nota bene in de eigen ArenA speelt, moet oppassen voor het voetbalgogme van ASWH? Zou-ie na hebben gevraagd wat ASWH eigenlijk betekende? Sloeg de schrik ‘m om zijn oren toen-ie van Hennie Spijkerman hoorde dat het voor Altijd Sterker Wordend Hendrik-Ido-Ambacht staat? Wat zou Cruijff hier nou van vinden?

Frank de Boer is echter niet de enige; ook Jan Wouters doet vrolijk mee. Hij staat vanavond met FC Utrecht tegenover de Kozakken Boys uit Werkendam. De koploper van de Topklasse verkeert in uitstekende vorm en dat is voor Wouters reden om zich ook in te dekken: ‘Het is een goed en fris voetballende ploeg. Het wordt dan ook geen gemakkelijke wedstrijd.’ FC Utrecht speelt, in tegenstelling tot Ajax, dan wel een uitwedstrijd, maar ik kan ook hier het Calimero-gedrag geen plaats geven. Sinds wanneer zijn clubs als Ajax en FC Utrecht bang voor ploegen die respectievelijk drie en twee niveaus lager spelen? Het is tekenend voor het Eredivisie-niveau van dit moment. Ploegen schutteren en trainers zijn iedere week bang voor weer een tegenslag, voortaan dus zelfs als ze tegen ASWH of Kozakken Boys spelen. Maar houd daar nou eens mee op. Wees een echte vent en maak er voor de supporters, die er toch weer zijn, een leuke avond van. Maak jezelf niet zo belachelijk door gek te gaan lopen praten over het voetbalgogme van ASWH en de fris voetballende ploeg van Kozakken Boys, maar scoor erop los en tank wat vertrouwen.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %