Ingezonden

Wat zijn de beste voetbalstadions om te bezoeken in Oost-Europa?

Als liefhebber van voetbalstadions is de kans groot dat je met name in het westen van Europa blijft. Logisch, want hier valt genoeg te zien. Alleen in Nederland al staan er veel prachtige stadions die je eenvoudig kunt bezoeken. Daarnaast ben je binnen een mum van tijd in bijvoorbeeld België en Duitsland waar nog meer voetbalstadions staan. Toch is het ook zeker een aanrader om een keer een trip naar Oost-Europa te plannen. Maak een rondreis door diverse landen in deze regio, waarbij de onderstaande voetbalstadions zeker op de planning horen te staan!

Puskás Arena in Boedapest, Hongarije

De Puskás Arena is al sinds de 20e eeuw een bepalend element van het Hongaarse voetbal, dus het is geen wonder dat met de grootschalige renovatiewerkzaamheden die in de jaren 2010 werden uitgevoerd, het stadion werd voorbereid op de 21e eeuw om de massa’s bezoekers verder te bedienen. Het is natuurlijk vernoemd naar de beste Hongaarse voetballer ooit, Ferenc Puskás. Inmiddels kun je via bookmakers ook nog geld inzetten op wie de Puskás Award wint, wat de prijs van FIFA is voor de mooiste goal van het jaar. 

PGE Narodowy in Warschau, Polen

PGE Narodowy is momenteel het grootste stadion in Polen. De capaciteit van de Warschau-reus is meer dan 58 duizend en wedstrijden kunnen worden gehouden in alle weersomstandigheden, aangezien de enorme dakconstructie in twintig minuten boven het auditorium kan worden geopend. Je moet wel een fan van moderne stadions zijn, anders zul je PGE Narodowy naar alle waarschijnlijkheid niet echt mooi vinden.

Servische Nationale Stadion in Belgrado, Servië

Het meest bijzondere lid van onze lijst is het Servische Nationale Stadion, wat in 2024 zal worden geopend. Je moet dus nog wel even wachten voordat je dit voetbalstadion in het echt kunt bewonderen. De ontwerpplannen spreken voor zich, het concept opent een nieuwe richting voor de traditionele functie en architecturale principes van stadions. Het krijgt een moderne look waarbij veel gebruik wordt gemaakt van de natuur. Op alle lagen van het stadion worden namelijk bomen, struiken en planten geplaatst.

Raiffeisen Arena in Linz, Oostenrijk

Het volgende lid op onze lijst zal naar verwachting in 2022 zijn deuren openen voor sportfans. De Raiffeisen Arena wordt met elk element gebouwd voor de toekomst, met wedstrijden en concerten met futuristische architecturale oplossingen en ultramoderne technologie. Dit zal het nieuwe stadion worden van LASK Linz, wat nu nog gebruik maakt van een ouder stadion met dezelfde naam. In de nieuwe Raiffeisen Arena moeten bijna 20 duizend supporters terecht kunnen. Ook dit voetbalstadion zal een modern design krijgen.  

Lublin Arena in Lublin, Polen

Het andere Poolse topstadion van onze selectie is in Lublin. De bijzondere vorm en het exterieur van de Lublin Arena maken het sportcomplex direct herkenbaar. In dit voetbalstadion speelt Motor Lublin, wat op het tweede niveau van Polen speelt. In totaal kunnen ruim 15 duizend mensen hun favoriete club steunen in de Lublin Arena. Dit aantal is desondanks nog nooit gehaald door Motor Lublin. 

[coverfoto viaPro Shots / SIPA USA]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %