Ingezonden

Wat zijn de beste plekken om te zitten in een voetbalstadion? 

Voordat we verder gaan, is het de moeite waard om te erkennen dat dit allemaal volledig subjectief is. Verschillende supporters zullen verschillende meningen hebben, volledig gebaseerd op hun eigen ervaring en het stadion waar ze het meest naar toe gaan. Dit artikel is dus geheel gebaseerd op generalisaties en is mogelijk niet het geval in het stadion waar je naartoe gaat. Desondanks is het verstandig om de verkrijgbare kaartjes met elkaar te vergelijken op basis van hun prijs en locatie, net zoals je kunt doen bij internet en tv vergelijken. De tickets op de onderstaande plekken zijn hierbij het meest wenselijk. 

Zijtribune

Er is een argument dat, puur analytisch gezien, de beste plaats om te zitten om een ​​wedstrijd te kijken ongeveer halverwege een zijtribune is en direct in lijn met de middenlijn. Er is een reden waarom daar bijvoorbeeld de meeste skyboxen staan, of waar managers gaan zitten als ze vanaf de zijlijn zijn weggestuurd. Dat komt omdat het je het duidelijkste beeld van het spel geeft, zodat je rekening kunt houden met de formaties van de spelers en toch dichtbij genoeg kunt zijn om een ​​echt gevoel van de actie te krijgen. Naarmate je van het midden weggaat en naar beneden in de richting van de randen van de tribune gaat, wordt dit uitzicht minder wenselijk. Om te beginnen zul je misschien merken dat het moeilijker is om een ​​idee te krijgen van formaties en tactieken; vooral als je dieptewaarneming scheef is. Je bevindt je misschien ook dichter bij de uitsupporters en voor sommige fans is dit geen plezierige ervaring.

Korte tribune

De korte tribunes zijn meestal de goedkoopste in een stadion. Dit komt omdat het kijken naar voetbal van het einde de dieptewaarneming vermindert en je niet in staat stelt om de formaties die worden gespeeld bijzonder duidelijk te begrijpen. Bovendien is het moeilijk om de actie te zien aan de andere kant van het veld. Het resultaat hiervan is dat de tickets over het algemeen goedkoper zijn om in de korte tribunes te zitten bij de meeste voetbalclubs en dat hier meestal uitfans zitten. Als gevolg van zowel de goedkopere tickets als het feit dat uitfans vaak in de korte tribunes zijn gehuisvest, is hier normaal gesproken de beste sfeer op een voetbalveld.

Hoogte

Als je te hoog zit, heb je niet het gevoel dat je deel uitmaakt van de ervaring, en als je te dicht bij het veld zit, zul je waarschijnlijk merken dat je niet echt kunt zien wat er aan de hand is. Het midden van de tribune is vrijwel de beste plek om te zijn, ongeacht op welke tribune je zit. Dat gezegd hebbende, als je dicht bij de voorkant zit, kun je de spelers vrijwel zeker met elkaar horen communiceren andere, plus de kans is groter dat de bal door jou landt of dat een speler iets aan je geeft na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Bepaal dus zelf welke hoogte het meest geschikt is, maar vaak wordt in het midden van een tribune aangeraden.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %