Ingezonden

Wat doen sport professionals naast hun dagelijkse activiteiten?

Sport professionals hebben naast hun drukke leven natuurlijk ook nog wel eens tijd over om andere dingen te doen. Maar waar houden ze zich dan mee bezig? Waar zetten ze zichzelf voor in en waarom horen we daar zo weinig van? In deze blog nemen we dit met je door en kijken we naar bezigheden van verschillende professionals. Ben jij benieuwd naar een aantal voorbeelden? Lees dan snel verder!

De topfitte Cristiano Ronaldo

Deze man staat bekend om zijn fitheid. Naast zijn intensive voetbaltrainingen is hij thuis ook niet vies van jawel: de fitnessbank gebruiken. Om één van de beste ter wereld te blijven sport hij er thuis ook flink op los. Ronaldo vindt zelf dat het belangrijk is om topfit te zijn en heeft daarom een complete sportschool in zijn huizen neergezet. Ook runt hij op het Portugese eiland Madeira een hotel waar een complete sportschool bij zit waar alle gasten kunnen sporten. Je kunt dus wel zeggen dat hij naast profvoetballer ook een echte fitnessfanaat is.

Muzikale talenten

Je zult het achter de meeste voetballers niet zoeken, maar er zitten een aantal muzikale talenten tussen. Zo maakte voetballer Memphis Depay een aantal hiphop nummers omdat hij buiten zijn voetbalcarrière helemaal bezeten is door de hiphop scène. Hij vindt naast zijn dagelijkse activiteit dus ook tijd voor het maken en beluisteren van hiphop. Zijn collega-voetballer Eljero Elia is net als Memphis ook rapper en zij hebben samen zelfs een nummer uitgebracht.

Inzetten voor de maatschappij

Verschillende topsporters zetten zichzelf in om de maatschappij een stukje beter te maken. Sommige sporters steunen met hun vermogen bekende goede doelen of stichtingen. Andere beginnen hun eigen stichting, zoals Edwin van de Sar met zijn ‘Edwin van de Sar Foundation’. De meest bekende stichting is toch wel de Johan Cruijf Foundation. Ondanks dat Johan Cruijf er zelf niet meer is, leeft zijn foundation voort. De Foundation zorgt er voor dat kinderen de ruimte krijgen om te sporten en te bewegen. Zij zorgen bijvoorbeeld voor voetbalvelden in wijken waar jong en oud kan sporten.

Het zijn net mensen

Topsporters lijken net mensen. Ze hebben uiteenlopende interesses en daar houden ze zich naast hun sportcarrière dan ook mee bezig. Wat zou Ronaldo doen als hij nu bij een Nederlandse club ging spelen? Hij zou direct op www.fitnessdelivery.nl fitness apparatuur gaan bestellen! Memphis en Elia gaan na hun voetbalcarrière waarschijnlijk hun racecarrière voortzetten terwijl andere (oud)voetballers zich gaan inzetten voor de maatschappij. Jij weet nu in ieder geval waar sport professionals zich mee bezig houden naast hun voetbalcarrière.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %