Amateurvoetbal

VV Kloetinge is eindelijk weer terug in de Hoofdklasse

VV Kloetinge is al decennialang een van de grootste zaterdagclubs van Zeeland. Samen met onder anderen Goes, HSV Hoek en SV Walcheren is het een van de clubs die de enige provincie zonder profvoetbal haar kleur geeft. Toch zit Kloetinge al lang vast in de Eerste Klasse, eigenlijk onder haar niveau. De afgelopen zeven seizoenen eindigde de club nooit lager dan de vijfde plek. Steeds lukt promotie echter net niet. Tot dit seizoen. Eindelijk is het raak voor VV Kloetinge en de Kloetinge Fanatics!

Het hele seizoen lang is het weer gefocust op één ding. VV Kloetinge MOET kampioen worden. Het is tijd voor een rentree in de Hoofdklasse. En daar zijn wij het volledig mee eens. Kloetinge is een unieke club, niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van de Kloetinge Fanatics. Een van de betere supportersgroepen in het amateurvoetbal van Nederland. Er is een mooie wisselwerking tussen de supporters en de club, zo organiseren de supporters onder meer een lootjesverkoop waarvan de opbrengst wordt verdeeld tussen supportersgroep en club. Omdat de supporters weer zo fantastisch zijn geweest dit seizoen mogen zij de opbrengst van vandaag echter helemaal zelf houden. Een mooi gebaar van de club!

Zeeuwse derby

En dat er veel lootjes verkocht gaan worden vandaag staat buiten kijf. Het is druk op Wesselopark. De kampioenswedstrijd is op een vrijdagavond gezet, waardoor voetballiefhebbers uit de gehele omgeving aanwezig kunnen zijn. Het is jammer dat dit niet vaker gedaan wordt in Nederland, de vrijdagavond heeft zeker haar charme. Een extra stimulans – alsof een potentieel kampioenschap nog niet genoeg is – is dat het vandaag ook nog eens een Zeeuwse derby betreft tegen Terneuzense Boys. Alle redenen voor de supporters om groots uit te pakken dus. Als de spelers het veld betreden wordt er een gigantische pyroshow gegeven. Fakkels worden massaal uitgedeeld en op verschillende plekken gaan in totaal tientallen fakkels de lucht in. Tijd voor de kampioenswedstrijd!

Op het veld lijkt het in de eerste helft bijna mis te gaan. De bezoekers uit Terneuzen, die nog strijden voor lijfsbehoud, weten geheel tegen de verhouding in de openingstreffer te scoren. Een zondagsschot op de vrijdagavond zeilt namelijk zomaar binnen. Maar de spelers van Kloetinge blijven cool. Het is een doorlopende stroom aan kansen voor de thuisploeg, dus er moet er vanzelf wel eentje binnenvliegen. En zo geschiedt. In de dertigste minuut valt de gelijkmaker. Nu is het kampioenschap binnen handbereik.

Kloetinge is back

Toch wordt het in de tweede helft daadwerkelijk nog spannend. Terneuzense Boys raakt de paal en ziet even later een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. Maar in de 52e minuut is het feest bij Kloetinge. De 2-1 valt en in de 66e minuut valt ook de 3-1. Nu kan het kampioensfeest eigenlijk al wel in volle glorie losbarsten. De Kloetinge Fanatics steken pyro af alsof hun leven ervan afhangt. En het is ze volledig gegund na jarenlang proberen.

Als de scheidsrechter voor de laatste keer fluit is het echt, echt definitief. VV Kloetinge is eindelijk kampioen. De terugkeer naar de Hoofdklasse betekent een terugkeer naar het landelijk podium én een derby tegen VV Goes. De supporters stromen het veld op om de spelers te omhelzen. Er zijn schaaltjes gemaakt en een groot spandoek met Kampioenen! Er volgt ook nog een echte huldiging met een gigantisch feest. Het is een dag die de supporters en spelers niet snel zullen vergeten. Het zal nog een gezellige vrijdagavond worden in het dorp met 3.385 inwoners. VV Kloetinge is back!

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %