Amateurvoetbal

Voetbalsupporters lijken meer voor het amateurvoetbal te gaan kiezen

De eerste oefenwedstrijden in voetbalstadions zijn inmiddels gespeeld. In Nederland welteverstaan. In België mogen er namelijk nog geen supporters de stadions in. Bij Feyenoord ontstond ophef over een huisjurist zonder mondkapje, terwijl supporters zich wel aan strenge maatregelen moeten houden. Wij stelden via onze socials jullie de volgende vraag: ben jij van plan vaker naar je amateurclub te gaan door de Coronamaatregelen in de stadions? Ongeveer de helft van de supporters wél. 

Coronamaatregelen stadions

Vorige week, na de wedstrijd Feyenoord – Sparta, leidde een situatie in de businessunits al tot discussie. De rijke heren waren niet verplicht mondkapje op te doen. Terwijl supporters op de tribunes, in de brandende zon, dit wel verplicht waren. Na Feyenoord – FC Twente, dik een week later, verschijnt er een foto van de huisjurist van de Rotterdammers. Van Benthem draagt daarop geen mondkapje. Feyenoord verdedigt zich met ”het is een momentopname”.

Amateurvoetbal

Een groot aantal supporters lijkt de voorkeur te gaan geven voor hun plaatselijke amateurclub. Sommige supporters adopteren een verloren profclub, zoals AGOVV. Terwijl anderen toch al hun lokale club volgden, zoals de Kloetinge Fanatics. Maastrichtse supporters reageerden ludiek: ”Onze amateurs spelen ook in een stadion”, doelend op de matige prestaties van MVV. Helaas geven mensen ook aan dat er zeer strenge maatregelen zijn bij hun amateurclub: ”Ik ben supporter en geen toeschouwer. Dus ik ga lekker in de kroeg kijken. Zitten en je kop houden is niet mijn voetbalbeleving. ”

Het lijkt er dus op dat een gedeelte van de voetbalsupporters voor het amateurvoetbal gaat kiezen. En dat kan soms best mooi zijn!

Amateurs

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %