Columns

Voetbal beleef je in het stadion…

… Een prachtige slogan bedacht door snelle marketing boys die voetbal zien als een dikke vette melkkoe. Trots en voldaan over de subliem gekozen slogan gingen ze op bezoek bij onze voorzitter, oom Joop (voorzitter FC Twente). Wat zou hij smullen van de geniale tekst. Joop was door het dolle heen toen hij het hoorde. Mensen zouden nu vergeten dat de club zonder na te denken over gevolgen toehapte op het grote geld van de om corruptie bekendstaande Rupert Murdoch. Mensen zouden ondanks de mindere prestaties van de afgelopen jaren gewoon naar het stadion blijven komen.

De gevolgen van het Ruperts geld werden alleen al iets sneller zichtbaar. Een competitie indeling gemaakt met slechts een doel, zoveel mogelijk kijkers voor de buis met een dik betaald FOX abonnement. De “beleef het in het stadion” supporters zoeken het maar uit.

Allemaal niet heel erg. We hebben het immers maar over voetbalsupporters. Een door de maatschappij tot derderangs burger gebombardeerde bevolkingsgroep dat niks anders doen dan zingen over ‘hasj coke en pillen’ en dus ook gebruiken.

Nu schijnt er binnenkort ergens een vergadering te zijn. Om verschillende prestige- en politieke redenen is die vergadering toevallig in Nederland. Ik begrijp dat de geplande voetbalwedstrijden niet kunnen doorgaan gezien het geringe aantal beschikbare politieagenten. Op zoek dus naar een andere datum. Door het WK in Brazilië (over beleef voetbal in het stadion gesproken) zit onze competitie al propvol en moet er gezocht worden naar een doordeweekse dag. Woensdag twee april 15:45 uur. Briljant! Dit wanstaltige tijdstip is tot stand gekomen omdat er misschien Russische clubs in de Champions- of Europa League spelen en i.v.m. tv-rechten (Sky Sports van vriend Rupert is de grootste belanghebbende) geen wedstrijden tegelijk in Europese en landelijke competitie gespeeld mogen worden. Wat? Ja inderdaad, Russische clubs moeten voetballen en dus kan bijvoorbeeld FC Twente – ADO niet later op de avond plaatsvinden logisch toch?

De UEFA, KNVB, burgemeesters en FC Twente. Allemaal betreuren ze het dat supporters de dupe worden en ondanks dat de KNVB een smeekbede in Zwitserland neer heeft gelegd stemt mij weinig hoopvol. Uitspraken die door de eerder genoemde marketingboys bedacht zijn maar totaal geen waarde hebben. Als Joop en ons FC Twente echt van menig zijn dat je voetbal in het stadion beleeft dan steken ze woensdag 2 april tijdens de persconferentie een dikke middelvinger op zoals gefrustreerde voetbalsupporters dat in een vol stadion doen en laten ze zich de volgende keer niet inpakken voor een paar euro door snelle jongens die wapperen met euro’s en TV-uitzendrechten.

Ron Lubbers
Na een wedstrijd tussen de fanatieke aanhang van F.C. Twente raakte Ron besmet met het supportersvirus. Hij houdt van de romantiek van het spel en verafschuwt de invloed van bobo's op de echte voetbalsfeer. Schrijft daarom ook vaak over sfeergerelateerde zaken.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %