Afgelopen weekend staat de eerste ronde van de DFB Pokal op het programma. Gisteren nam Dynamo Dresden het op tegen RB Leipzig. Normaal gezien behoren voetbalwedstrijden tussen de twee grootste steden uit Saksen tot derby’s. Waar RB Leipzig de wedstrijd met Dynamo Dresden als derby noemde, dacht de trainer van Dynamo Dresden daar toch anders over.

Zijn woorden: “Wenn ich so die Bilder sehe und die Schlagworte höre von Roten Bullen und som kriege ich immer ein flaues Gefühl. Da sind mir Traditionsvereine doch viel, viel lieber.” (Vrij vertaald: als ik de beelden van de Rote Bullen enzo zie en het gezang hoor, dan krijg ik een flauw gevoel. Ik heb toch veel veel liever traditionsvereine).

De voorzitter van Dynamo Dresden deed daar nog een schepje bovenop: “Ich sehe hier kein Derby, weil dazu Tradition gehört. Und die kann ich bei Rasenballsport nicht erkennen. Dazu müssten sie schon ein alteingesessener sächsischer Verein sein. Und das sind sie nicht.” (vrij vertaald: Ik zie hier geen derby, omdat daar een traditie bij hoort. En die kan ik bij RB niet zien. Daarvoor moeten ze een oude en gevestigde Saksense club zijn. En dat zijn ze niet.)

De wedstrijd leverde echter wel veel vette platen op Instagram en Twitter op en was spannend. De club uit Leipzig kwam op een 0-2 voorsprong, maar Dynamo Dresden wist terug te komen naar 2-2. De Dresdener wisten na penalty’s zelfs te winnen. Hieronder een kleine selectie, doorscrollen en je ziet bewegende beelden van gisteren. Kijk en geniet!

Youtube film:

Martijn M.
Martijn was sinds de oprichting van In De Hekken, tot 2019, redacteur en vaste schrijver. Daarnaast beheerde hij de In De Hekken Instagram pagina en de Twitter pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver was voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht liet schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.