In de actualiteit

Veel plezier bij de Rode Duivels…

In de Hekken Shop

Op de site van de Belgische Voetbalbond valt te lezen wat er wel en niet van de supporters van de Rode Duivels wordt verwacht aankomende vrijdag tegen Kazachstan.

Vrijdag spelen onze Rode Duivels tegen Kazachstan. Ze rekenen op jullie massale, vocale steun. Voor vuurwerk zullen onze Duivels zorgen op het terrein, in de tribunes is Bengaals vuurwerk immers verboden.

Tegen eenieder die pyrotechnische voorwerpen, bedoeld om licht, rook of lawaai te produceren (zoals Bengaals vuurwerk, voetzoekers, rookbommetjes …) binnen brengt, poogt binnen te brengen of die in het bezit is van deze voorwerpen in het stadion, kunnen sancties genomen worden op basis van de voetbalwet.

De voetbalwet bepaalt alvast een administratieve geldboete van 500 euro en een administratief stadionverbod van een jaar voor diegene die Bengaals vuur aansteekt.

Verboden of toegelaten?

Daarnaast zijn ook volgende voorwerpen niet toegelaten in het Koning Boudewijnstadion:

 • Vuvuzela’s
 • Laserpennen
 • Papiersnippers en confetti
 • Megafoons
 • Alcohol, flessen, glazen, blikken, drugs of opwekkende middelen e.a.
 • Projectielen of explosieven in vaste, vloeibare of gasachtige toestanden
 • Ontvlambare producten of materialen, spuitbussen
 • Om het even welk wapen of gevaarlijk, snijdend of kneuzend voorwerp dat als dusdanig zou kunnen worden gebruikt (stokken, kettingen, slag-, steek-, of stootwapens e.a.)
 • Alles als middel om de orde te verstoren, de veiligheid van de menigte in gevaar te brengen en/of schade toe te brengen aan goederen en personen

Deze voorwerpen mag je wel mee binnen nemen in het stadion:

 • Muziekinstrummenten (trommels, trompetten)
 • Drank (enkel plastieken bekers) en voeding in de tribunes
 • Flesjes drank zonder dop
 • Paraplu’s, behalve de exemplaren die als een gevaarlijk voorwerp kunnen worden beschouwd (bv. zware metalen punt)

Vlaggen: wat en hoe?

Vlaggen zijn onder bepaalde voorwaarden toegelaten. De vlaggenstok moet flexibel, hol en uit plastiek zijn. Hij moet uit één stuk bestaan en mag maximaal 1,5 meter hoog zijn. Aan een stok mag ook maar één vlag wapperen. Grote vlaggen mogen worden bevestigd aan het net achter de laatste rij van de tribune.

Vlaggen die de toeschouwers bedekken, worden niet toegelaten. Grote vlaggen worden op de piste gelegd door de stewards.

Vlaggen mogen ook worden opgehangen op de omheining voor zover ze de supporters niet storen. De maximale toegelaten hoogte voor deze exemplaren is 1,10 meter (tot aan de scheiding op de binnenomheining). Deze vlaggen mogen de evacuatiepoorten binnen de omheining op geen enkel ogenblik hinderen.

Een positief bericht of vlag van ongeveer 60 centimeter hoog mag dan weer aan het balkon van de tribunes worden vastgemaakt voor zover het supporters niet stoort. Het is van groot belang dat dit doek de supporters noch de camera’s stoort.


 

 

Of de Belgen ook plezier mogen hebben tijdens de wedstrijd konden we niet opmaken uit het stuk.

(Dank Benjamin)

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
Ook leuk om te lezen...
België & NederlandGroundhoppingIn de actualiteitIn de fotoreportagesPitchD.TV - Groundhopping

Echte kelderklasse sfeer in het Waalse Saint-Germain

In de videotheek

Royal Antwerp terug waar het thuis hoort

In de actualiteitIn de fotoreportages

Beerschot-Wilrijk massaal op bezoek in Hamme

In de actualiteit

Titel weg voor Antwerp of Eupen? White Star Brussel door KBVB op 1