Actueel

VAK410 blijft thuis

Ajax, Vak410 tegen AZ

Een opvallend bericht op de website van VAK410. De fanatieke Ajacieden laten via de site weten dat zij noodgedwongen afhaken voor de bekerwedstrijd tegen De Graafschap op woensdag.

Op de website laten de mannen weten teleurgesteld te zijn in hun medeseizoenkaarthouders die zich blijkbaar niet meer op kunnen laden voor een wedstrijd tegen De Superboeren:

Dit is volledig te wijten aan het feit dat onze EIGEN seizoenkaarthouders een potje tegen ‘de superboeren’ blijkbaar niet belangrijk genoeg achten. Je begint je zo langzamerhand af te vragen waarom zij nog een seizoenkaart op VAK410 bezitten. ’90 minuten lang’, ‘ongeacht de tegenstander’ ‘ongeacht de stand’. Het zijn de bekende woorden die een ieder spreekt. Maar in hoeverre is hier nog sprake van? Komen we alleen opdagen als het er toe doet? En als we dan komen, dan nemen we ons vrouwtje mee, Drinken we liever een biertje dan dat we met een vlag zwaaien, is onze telefoon belangrijker en geven we graag af op 11 spelers die soms nog meer inzet lijken te leveren dan het merendeel op het vak.

Laat één ding heel duidelijk zijn. Het aantal verkochte kaarten vinden we schandalig en volledig 410-onwaardig. Kijk eens in de spiegel en vraag jezelf af waarom je op VAK410 staat. Kun je geen redenen bedenken of heb je er geen zin meer in, dan kun je naar je persoonlijke account op ‘MijnAjaxkaart’ gaan. Er zit daar namelijk een knop die ervoor zorgt dat jou seizoenskaart wordt opgezegd. Tevens maak je dan plaats voor jongens op de wachtlijst die er wel voor willen gaan. Vraag het jezelf maar eens af!

Laat dit dan ook maar een wake up call zijn, en laten we met zijn allen ervoor zorgen dat we de komende (beker)wedstrijden weer massaal present zijn, want een bekerfinale in de kuip willen we wél allemaal bijwonen. Toch?!

De thuisblijvers zullen ongetwijfeld allemaal mooie excuses hebben bedacht om niet heen te gaan, maar er valt toch heel veel te zeggen voor deze zeer heldere boodschap. Een boodschap die heel veel supporters van andere clubs trouwens ook ter harte mogen nemen, want ga maar eens goed letten op al die lege plekken in de stadions de komende dagen…

[foto via Pro Shots / Ed van de Pol]

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %