De kogel is door de kerk in Duitsland; er is weer uitpubliek welkom in de Bundesliga. Dit laat de DFL op haar site weten. Eerst een beperkt aantal en wanneer mogelijk weer het volle aantal. Het betekent in ieder geval dat we weer kunnen uitkijken naar mooie taferelen van volle uitvakken. 

Vanaf speelronde 3 van het aankomende seizoen zullen de clubs in de Bundesliga uitpubliek toelaten. Dit zodat eerst elke ploeg een thuiswedstrijd heeft gespeeld met het eigen publiek, voordat het ook gasten zal ontvangen. In eerste instantie zal het uitpubliek bestaan uit 5% van de capaciteit, wat later – wanneer mogelijk – opgeschroefd wordt naar de gebruikelijke 10%. Voorlopig mogen er maximaal 25.000 supporters naar wedstrijden in Duitsland, wat dus neer zou komen op een aantal 1250 uitsupporters. In de Bundesliga zal de eerste wedstrijd mét uitpubliek op 27 augustus zijn en in de 2. Bundesliga op 13 augustus.

 

Volle uitvakken

Het is een stap in de goede richting, 1250 supporters is absoluut niet hetgeen we gewend zijn in de Bundesliga. Echter doet dit weer verlangen naar meer, naar volle uitvakken zoals op de foto’s en weer gave acties van verschillende clubs.
In Nederland is er nog geen uitsluitsel gegeven over wat er gaat gebeuren omtrent uitpubliek, het is hopen dat Nederland volgt en ook snel met een regeling zal komen. Het blijft afwachten, maar ook hier wordt er gesnakt naar uitpubliek. Al is het maar om weer mooie Awaydays te maken…

 

Foto’s via: Unterwegs_in_sachen_fussball, UiSF, FC Biergarten en De Twaalfde Man

 

Rick Kraaijeveld
Student journalistiek die leeft voor het voetbal. Houdt van globetrotters en avonturiers, maar wil daar altijd historie en cultuur aan linken. Voetbal met cultuur verbinden, dieper gaan dan wat al bekend is. Dat is het doel. Is elke week zelf op de tribune te vinden en staat dan liever op een half ingestorte tribune dan in een hypermoderne galmbak. Voorliefde voor Italië en Engeland.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.