Actueel

Twee blikjes bier

01748536

Naar aanleiding van het alcoholverbod dat PEC Zwolle-supporters opgelegd kregen voor de busreis naar Enschede de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Twente, heeft de supportersvereniging van PEC een brief gestuurd naar de burgemeester van de speelstad. Hierin vragen de uitsupporters of het mogelijk is om toch wel twee hele blikjes per persoon te mogen nuttigen in de busreis.

Geachte Burgemeester De Graaf,

Tot mijn grote verbazing en ongenoegen heeft u, zelfs na een beargumenteerd verzoek d.d. 11 maart jl. van onze clubleiding en Zwolse autoriteiten tot heroverweging, besloten om op basis van richtlijnen en dus niet op wetgeving de supporters van PEC Zwolle een beperking op te leggen in de vorm van een alcoholverbod op de heenreis van de wedstrijd om de halve finale van de KNVB beker in Enschede.

Wij als supportersclub van PEC Zwolle zijn van mening, dat de grond waarop en de redenen waarom, u uw besluit heeft genomen afkeurenswaardig is en onze supporters hiermee ten onrechte worden beperkt in hun vrijheid.

De supporters van PEC Zwolle, welke afgelopen jaren met de supportersclub georganiseerd hebben gereisd hebben een goede naam opgebouwd door het vertonen van correct en goed gedrag bij uitwedstrijden. Dit hebben wij als supporters van PEC Zwolle laten zien bij de bekerfinale op 20 april 2014 jl. en ook bij de strijd om de Johan Cruijff schaal in Amsterdam. Ook tijdens onze eerste georganiseerde reis voor de Europa Cup naar Praag hebben wij als supporters laten zien, hoe je met 2500 fans een mooi en groot voetbalfeest kunt maken.

Het verbieden van slechts twee blikjes bier op de heenweg zal voor veel fans worden ervaren als een onterechte straf en zeker stuiten op onbegrip bij velen wie meereizen naar uw stad.
Laten we eerlijk zijn. Denkt u het echt dat twee blikjes per persoon op de heenweg een positief of negatief verschil zou kunnen maken voor de openbare orde voor, tijdens en na de wedstrijd? Wij denken van niet en ervaren uw voorgenomen besluit als een ware straf voor goed gedrag. Temeer omdat er aan de FC Twente fans geen enkele beperking is opgelegd.

Ik wil u vriendelijk doch dringend verzoeken uw besluit te heroverwegen, zodat deze wedstrijd om de halve finale van de KNVB beker ook voor de PEC Zwolle supporter ongeacht het resultaat een leuk feest kan worden.

We zien uw beslissing met vertrouwen tegemoet,

Hoogachtend

Freddy Eikelboom
Voorzitter supportersclub PEC Zwolle

Zoals verwacht liet de gemeente Enschede weten niet op het verzoek om het verbod af te schaffen in te gaan. De wedstrijd wordt als een risicowedstrijd bestempeld en een onzinnig politiek besluit wordt zoals wel vaker niet heroverwogen.

Fijn om een voetbalsupporter te zijn hè?

(foto via Peter Lous, Pro Shots)

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %