Actueel

Toonbeeld van vechtlust

Zijn mededeling bij De Wereld Draait Door op 31 oktober 2013 schokte de voetbalwereld. Fernando Ricksen gaf te kennen te lijden aan de neurologische ziekte ALS, een slopende spierziekte die niet te verslaan valt. Vriend en vijand betuigden hun steun, waarop diverse initiatieven volgden om meer aandacht te krijgen voor ALS. Iets wat wij van In de Hekken alleen maar toejuichen. De strijd voeren we immers met zijn allen!

Ooit zal er iemand de eerste zijn die deze verschrikkelijke ziekte verslaat én overleeft. Laat ik die persoon dan maar zijn. Ik blijf de fighter die ik altijd ben geweest

Het toonbeeld van Fernando’s vechtlust. Een voorbeeld voor een ieder, de motivatie om als een team er tegen aan te gaan. Voor enkele Fortuna Sittard supporters een reden om dat toonbeeld, als symbool in de strijd tegen ALS, letterlijk vorm te willen geven. Zij zijn een crowdfunding actie gestart met als doel het realiseren van een standbeeld van Fernando Ricksen die een plek krijgt voor het stadion van Fortuna Sittard. Fernando is als persoon een inspirator voor velen. Het standbeeld moet een extra impuls geven om mensen te inspireren, maar bovenal de aandacht op het gevecht tegen ALS vast te houden.

Het initiatief wordt gesteund door Fortuna Sittard, spelers Mark van Bommel en Kevin Hofland, maar ook talloze particulieren en bedrijven. Het doel is om minimaal € 25.000 – 30.000 binnen te halen om een standbeeld te kunnen realiseren. De teller staat inmiddels op ruim € 10.000 wat een mooi begin is, maar nog lang niet genoeg! Wij vragen jullie dan ook om samen die vechtlust te tonen en zorgen dat het standbeeld er gaat komen! En elke Euro die extra wordt binnen gehaald, gaat rechtstreeks naar Stichting ALS.

Doneren kan hier!

De ontwikkelingen van de actie kan je volgen via de Facebook pagina:

Stichting ALS

Samen zetten wij ons in tégen ALS en vóór de patiënten. Zij bevorderen het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en mogelijkheden ter voorkoming, genezing en toekomstige behandeling van ALS. Ook verbeteren zij de levenskwaliteit en zorg voor ALS patiënten. Kijk voor meer informatie op de website van de stichting ALS.

[foto: Henk Korzelius / Pro Shots]

De Twaalfde Man
Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurd. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Schreef in 2019 het boek Derby Days, met 26 verhalen rond Europese derby's aangevuld met een scala aan eigen fotomateriaal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %