Voetbalboeken

Toen was geweld heel gewoon

Hooliganisme is en blijft een apart fenomeen in de voetballerij en ondanks dat we geweld in het dagelijkse leven verafschuwen blijft het op de één of andere manier een vreemde aantrekkingskracht hebben op de (doorgaans) jongere supporter. In zijn boek ‘Toen was geweld heel gewoon’ gaat schrijver Friso Schotanus de diepte in en onderzocht hij deze fascinatie en ook de enorme uitwassen hiervan aan de hand van de historie van het hooliganisme.

Om het geweld te kunnen begrijpen reisde Friso stad en land af om te luisteren naar de persoonlijke verhalen van supporters die voetbal op een andere manier beleven (of beleefden). In zijn boek gaat het over de beweegredenen, maar ook over zaken die zo schokkend waren dat ze nu onderdeel zijn van ons collectieve geheugen. Zo gaat hij bijvoorbeeld concreet in op de hooligan-invasie van Tottenham in Rotterdam in 1974, het Heizel-drama in 1985 en het politiek beladen voetbalgeweld in het Oostblok in 1990.

Het vlot geschreven, maar toch serieuze voetbalboek zal je als volger van In de Hekken bijna zeker van begin tot einde gaan boeien en is wat ons betreft echt een must-have voor in je boekenkast. het boek is o.a. bij Bol.com te koop voor € 19,99.

(Foto’s met dank aan Atlas Contact)

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %