Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

In de Boeken

Toen was geweld heel gewoon

Hooliganisme is en blijft een apart fenomeen in de voetballerij en ondanks dat we geweld in het dagelijkse leven verafschuwen blijft het op de één of andere manier een vreemde aantrekkingskracht hebben op de (doorgaans) jongere supporter. In zijn boek ‘Toen was geweld heel gewoon’ gaat schrijver Friso Schotanus de diepte in en onderzocht hij deze fascinatie en ook de enorme uitwassen hiervan aan de hand van de historie van het hooliganisme.

Om het geweld te kunnen begrijpen reisde Friso stad en land af om te luisteren naar de persoonlijke verhalen van supporters die voetbal op een andere manier beleven (of beleefden). In zijn boek gaat het over de beweegredenen, maar ook over zaken die zo schokkend waren dat ze nu onderdeel zijn van ons collectieve geheugen. Zo gaat hij bijvoorbeeld concreet in op de hooligan-invasie van Tottenham in Rotterdam in 1974, het Heizel-drama in 1985 en het politiek beladen voetbalgeweld in het Oostblok in 1990.

Het vlot geschreven, maar toch serieuze voetbalboek zal je als volger van In de Hekken bijna zeker van begin tot einde gaan boeien en is wat ons betreft echt een must-have voor in je boekenkast. het boek is o.a. bij Bol.com te koop voor € 19,99.

(Foto’s met dank aan Atlas Contact)

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteitIn de geschiedenisboeken

  Het Heizeldrama, wanneer voetbal vergeten wordt

  In de actualiteit

  ''Ook voetbalhooligans hebben rechten''

  In de Boeken

  Tussen het tuig met Bill Buford

  In de geschiedenisboeken

  Terug in de tijd met heerlijke foto's #3