Actueel

Toch geen actie bij NAC Breda ondanks verhoging bierprijs

Bij NAC Breda hebben de supporters toch geen actie gevoerd tegen de verhoging van de bierprijs. Dit zou gebeuren tijdens het thuisduel tegen Helmond sport. Het plan was de verkooppunten voor bier tijdens de rust te blokkeren, maar dit werd vrijdag afgeblazen. Ebert Dollevoet, eigenaar van NHG Horeca Groep, deed enkele toezeggingen waarop de aangekondigde actie niet werd doorgezet. 

Prijsstijging 

Afgelopen week werd bekendgemaakt dat de bierprijs bij NAC zou stijgen van 2,50 euro naar 2,70 euro. De prijsstijging schoot supportersgroep Breda Loco’s in het verkeerde keelgat. “Ik kan het mezelf best veroorloven”, zei woordvoerder Martijn Koks tegen Omroep Brabant. “En mijn vrienden ook. Maar ik vind dat wij op moeten komen voor alle supporters. Uit solidariteit, ja. Niet iedereen kan dat betalen. Het moet worden teruggedraaid.” Ook zei Koks: “Het bier wordt nu al in het kleinste plastic bekertje geschonken dat je maar kan vinden. In ons stadion zijn de plastic bekers namelijk 0,2 in plaats van 0,25 liter. Ons bestedingspatroon is bovengemiddeld als je dat vergelijkt met andere clubs en we hoeven niet verder te worden uitgemolken. Het gaat ons overigens niet alleen om de bierprijs, maar om de algehele consumptieprijs.” Ook de prijs voor frisdrank is namelijk gestegen naar 2,70 euro.

Acties

Breda Loco’s beraamde daarom het plan de verkooppunten voor bier te blokkeren tijdens de rust van het thuisduel tegen Helmond Sport. Zo zou NHG Horecagroep het direct in de portemonnee voelen. Exploitant Ebert Dollevoet zei hier niet blij mee te zijn: “Wij zijn nu de boeman en dat is niet eerlijk. Mijn leveranciers verhogen aan de achterkant ook hun prijzen. Er wordt al jaren maar verhoogd en verhoogd, één of twee keer per jaar. Dat moet ik een keertje doorrekenen naar de consument. Echt, dan is 20 cent redelijk”, zei Dollevoet tegen Omroep Brabant.

Donderdagavond gaf Ebert Dollevoet tekst en uitleg aan de Clubraad van NAC Breda. De horecabaas besloot de supporters van de club uit Brabant toch enigszins tegemoet te komen, door de prijzen voor koffie, thee, chocolademelk en en water niet te verhogen. Ook vertelde hij dat een halve liter geen 5,40 euro, maar 5,20 euro zal gaan kosten. Met daarbij de toezegging de prijzen de komende twee jaar niet te verhogen, en NAC een extra financiële donatie te doen, besloot Breda Loco’s de aangekondigde actie af te blazen.

Boy de Haan
Heeft een voorliefde voor kleine dorpsclubs, stokoude tribunes en bomvolle uitvakken. Hoopt dat kunstgras ooit in zijn geheel zal verdwijnen.

Reageren is niet mogelijk.

0 %